Otkazan let na kojem je bio Božinović: “Nije prvi put, to se događa na zrakoplovima”

Svečarski let slobodnom šengenskom zonom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću je pokvaren. Naumio je službeno iz Splita u Rim, ukrcao se u avion, ali se ubrzo vratio na pistu.


Let iz Splita za Rim s oko 159 putnika otkazan je zbog indikacije tehničkog kvara, javlja reporter Dnevnika Nove TV. Mariju Juriču potvrdili su Croatia Airlinesa.

Svi putnici su ušli u zrakoplov koji je pokrenuo motore i bio spreman za polijetanje, a onda se iznenada vratio i iskrcao sve koji su se nalazili u avionu što je mnogima poremetio planove.

Među tim putnicima bio je i sam ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji u ponedjeljak ima sastanak s talijanskim kolegom.

“Nije ni prvi put, tehnički kvarovi se događaju na zrakoplovima. Ja vjerujem da će tijekom večeri naći neko alternativno rješenje za sve ljude koji putuju prema Rimu”, rekao je ministar te odgovorio na pitanje misli li da će stići na sastanak: “Ja ću sigurno razmotriti sve opcije jer se radi o važnom sastanku. Migracije su važna temau Italiji možda i tema broj jedan”.

Sve je na kraju ipak dobro završilo. Kako doznajemo, nakon odgode od tri sata, svi su se putnici ukrcali u zrakoplov koji je uspješno poletio za Rim. Ministar se ubrzo pohvalio i da su sretno stigli na odredište.

S malom odgodom zajedno s još oko 150 putnika sigurno smo stigli u Rim. Schengen u zračnim lukama funkcionira, u Italiju smo ušli puno brže i jednostavnije, bez graničnih formalnosti.

— Davor Božinović (@DavorBozinovic) 26. ožujka 2023

Otkazivanje letova stvar je koja se događa u šengenskom prostoru bez obzira što su ukinute granične kontrolea ulazak u Schengen velika je stvar za naš turizam jer će se puno lakše i brže putovati, zbog čega se očekuje da će se donijeti i koji euro više.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr