Smrtonosni tornado odnio živote na jugu SAD-a: “Ne želim umrijeti. Ne želim da ja ili djeca umremo”

Zbog tornada je na jugu SAD-a poginulo 20 ljudi, a na desetke ih je ozljeđeno. Traje potraga i spašavanje, a šteta se procjenjuje.

GalerijaRazorni tornado na jugu SAD-a - 1 Razorni tornado na jugu SAD-a - 4 Razorni tornado na jugu SAD-a - 3 +0Razorni tornado na jugu SAD-a - 2


Gradovi smrvljeni u dijelovima svjedoci su razornosti tornada na jugu SAD-a. “Sve smo izgubili, ali izvukli smo živu glavu. Kuća je izgubljena, uništilo mi je kamionet, automobil, drugi automobil. Ali, mi smo dobro“, rekao je William Barnes iz Misisipije, a Ronnina je dodala: “Ovo je strašno. Imam toliko članova obitelji, prijatelja čiji su uspomene uništene. Srce mi se slama.“

Ubojiti tornado probio se ui školske hodnike. Smrtonosni vrtlog odnio je 25 života u Mississippiju i jedan u Alabamiju. Silver City je bio najteže pogođen.

Cijelu su noć trajale akcije spašavanja, a mještani u šoku prepričavaju strašno iskustvo. “Što mi je bilo u glavi? Bože, ne želim umrijeti. Ne želim umrijeti. Ne želim da ja ili djeca umremo“, rekao je Hanta Howard.

Johnny Carithers ne zna gdje krenuti: “Trenutačno imam toliko stvari koje trebam pronaći i počistiti jer stiže kiša, nećemo moći zadržati vodu izvan kuće.”

26 tisuća ljudi je bez struje. U stradalim područjima proglašeno je izvanredno stanje. Američki predsjednik Joe Biden ovlaštena federalna pomoć preživjelima u obliku privremenog smještaja, popravaka i jeftinih zajmova za neosiguranu uništenu imovinu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr