ELITA GUBI GRADSKE STANOVE: Nije se plaćala najamnina, poznata zviždačica nagazila prijestupnike

Foto: Duje Klarić / CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Revizija korištenja kadrovskih stanova, koji su dodijeljeni osobama s posebnim zaslugama za Grad Split, pokazala je da su u najmanje četiri slučaja utvrđene povrede Pravilnika o davanju stanova u najam.

Potvrdila je Slobodnoj Dalmaciji Maja Đerekpročelnica za gradsku imovinu koja je donedavno bila poznata kao zviždačica iz Državnih nekretnina.

Izvijestila je da je revizijom utvrđeno da je 20 stanova u vlasništvu ili upravljanju Grada Splita dano u najam osobama od interesa za Grad, te da u vrijeme ove gradske uprave nisu sklopljeni novi ugovori o korištenju kadrovskih stanova, ali je za jedan koji ispunjava uvjete izvršeno samo pravno uređenje dosadašnjih statusa.

Zanimljiva imena

Otkaz ugovora o najmu je poslan, kako je javnost već obaviještena, bivšem velikom veslaču i osvajaču olimpijskih medalja. Igoru Boraskom, za stan u Splitu površine 85,82 m2, iz razloga jer je darovanjem stekao u vlasništvu apartman u Milni na Braču površine 37,60 m2, njegova kćer kao članica obiteljskog domaćinstva kupoprodajom je stekla vlasništvo stana u Splitu površine 55,00 m2, a supruga stan u Zagrebu površine 39,50 m2 (iako ovo zadnje nije bio razlog otkaza po Pravilniku). Uz to, korisnik ima i dug u visini 1.029,84 eura.

Otkaz ugovora dobio je Ivica Čikeš za stan površine 60,17 m2, zato jer je prodan stan u Splitu, površine 57,16 m2 koji je naslijedio iza smrti majke. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen dana 12. siječnja 2022. godine. Uz to, korisnik ima dug u iznosu od 1.380,65 eura.

Osim njima dvojici, Đerek navodi kako je otkaz ugovora o najmu poslan i Jeleni Marasović Hornyanszkyprofesorici klavira, jer je od 2007. godine zaposlena u Sinju, iako je kadrovski stan u Splitu dobila 2003. godine temeljem zaposlenja u Gradu Splitu, a Grad nije prijavila promjenu zaposlenja.

Novinarka nije plaćala najamninu

Također ugovor o najmu otkazan je i novinarki Mariji Erceg, jer ni nakon opomene nije platila dugovanje s osnove najma stana, koje na današnji dan iznosi 6304 eura. Najamnina nije plaćena otprilike sedam godina.

Među zaslužnim pojedincima koji su još dobili gradske stanove su i sportaši – braća Siniša i Nikša Skelin, sestre Ana i Lucija Zaninović, olimpijac Nikolaj Pešalov…

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr