SRBE ŠOKIRAO PIKSI, A ONDA SKORO I SUSJEDI! Jedan čovjek ga je spasio, a baš ga je zapostavio

Fotografija: Mark Metlas/MN Press/GulliverImage

Autor: Dnevno.hr/IK

Bliži nam se kraj prvog kvalifikacijskog ‘prozora’ s nastupima reprezentacije u borbi za Europsko prvenstvo 2024. U Njemačkoj, u programu utakmica odigranih večeras, među prvima je težak posao odradila Srbija s 2:0 u susjednom dvoboju s Crnom Gorom.

U atmosferi u kojoj su Srbi imali puno navijača na svojoj strani, odluka u Podgorici pala je tek na kraju utakmice kada su gosti krenuli golom za 1:0 Dušan Vlahović nakon akcije u kojoj su ranije sudjelovali Dušan Tadić i asistent Filip Mladenović. Vlahović je u sudačkoj nadoknadi zabio i drugi gol, nakon asistencije Saše Lukića, potvrđujući status glavnog junaka Srbije u ovoj večeri.

Srbija je time došla do maksimalnog učinka nakon prva dva kola u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Izbornika Dragan Stojković a momčad su golovima spasili napadača Juventuse kojeg je legendarni Pixi ovom prilikom zanemario gurnuvši ga u drugi plan s obzirom da je Vlahović utakmicu započeo na klupi.

Dobio priliku i zabio

Ostavivši Vlahovića na klupi na početku utakmice, Stojković je, prema reakcijama pojedinih medija u Srbiji, šokirao svoju selekciju, a nakon skromnog prvog poluvremena 23-godišnji napadač ušao je početkom drugog. pola i kasnije donio odluku.

S dva pogotka u Podgorici bio je to novi upis strijelce Vlahovića u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Prije tri dana bio je strijelac u 2:0 pobjedi Srbije protiv Litve u Beogradu na stadionu Rajko Mitić, poznatom po nadimku Marakane.

🚨✅ Dušan je ponovo pogodio #Vlahović ⚽️ ⚪️⚫️#Crna GoraSrbija 0-1 pic.twitter.com/baekwRA3YQ

— RiD THE RoCk™️ (@RidTheRock) 27. ožujka 2023

Srbija je nakon ove pobjede vodila u svojoj kvalifikacijskoj skupini sa šest bodova, a na početku svog puta glavni rival Srbije u borbi za vrh skupine, Mađarska, slavila je u Budimpešti protiv Bugarske s visokih 3:0.

Drugdje u ovoj kvalifikacijskoj večeri, izreka da danas svi igraju nogomet ozbiljno je prijetila Austriji u Linzu, no domaći su ipak došli do 2:1 protiv Estonije uz preokret nakon zaostatka s 1:0 na poluvremenu. Odluka je pala tek u 88. minuti kada je Austrijance razveselio gol Michaela Gregoritscha.

GOL AUSTRIJA! 2-1 (89′)

Iskupljenje za Gregoritscha, a koliko je trebalo Austriji u minuti prije kraja! Otklon je pomogao, ali prihvatit ćemo to! 🙌🙌

🇦🇹 2-1 🇪🇪#AUTEST #Euro2024 pic.twitter.com/D0FWNFxWFP

— Druga Bundesliga (@OtherBundesliga) 27. ožujka 2023

Uzrečica da danas svi igraju tako se ovoga puta najviše veže uz Češku koja je u gostima odigrala bez golova protiv Moldavije.

Francuzima nije bilo lako protiv Irske, ali su došli do 1:0 u gostima, a sličnih problema imali su i Poljaci na domaćem putu do 1:0 protiv Albanije.

Nizozemska se oporavila od startnog gostujućeg poraza s 4:0 u korist Francuza proslavom očekivane pobjede protiv Gibraltare, s 3:0 u Rotterdamu, gdje će 14. lipnja protiv Nizozemaca igrati Hrvatska u polufinalu europske Lige nacije.

Švedska je slavila najuvjerljiviju pobjedu u večeri, 5:0 protiv Azerbajdžana.

Autor:Dnevno.hr/IK

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr