VIDEO Pobjeda “Orlova” u Crnoj Gori! Za pobjedu je pogodio Vlahović

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Foto: STEVO VASILJEVIĆ

Crna Gora je ugostila Srbiju u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2024. ‘Orlovi’ su golom Dušana Vlahovića došli do vrijedne tri boda, a Francuska je svladala Irsku nakon uvjerljive pobjede protiv Nizozemske.

U skupini G Srbija je u Podgorici pobijedila Crnu Goru 2-0 iako je domaćin bio bolji tijekom većeg dijela utakmice. Ne, Crnogorci su sve svoje šanse propustili, a gosti su mudro čekali i na kraju dočekali pogodak vrijedan tri boda kojeg je zabio Dušan Vlahović u 78. minuti, a pobjedu je potvrdio drugi svojim golom, u sudačkoj nadoknadi.

Foto: STEVO VASILJEVIĆ

Izvrsnu priliku za domaćina propustio je Jovetić u 57. minuti kada je opasno zaprijetio s vrha kaznenog prostora. Srbija je bila potpuno sigurna u prvom dijelu, ali se mnogo toga promijenilo u nastavku, a ulaskom Dušana Vlahovića u igru. Srbija je tako upisala drugu pobjedu u skupini, nakon uvodnog slavlja protiv Litve, dok je Crna Gora ostala na tri boda osvojena na gostovanju kod Bugarske.

Pogledajte pogodak Vlahovića OVDJE.

Francuska ostala stopostotna

Nogometaši Francuskeaktualni svjetski doprvci, upisali su se u drugom nastupu i drugu pobjedu u kvalifikacijskoj skupini B za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine.

Nakon domaćih 4-0 protiv Nizozemske ovaj put je Francuska slavila u Dublinu protiv Irske 1-0. Čvrsti Irci su odolijevali do 50. minute. Dotad su zaustavili Mbappea, Griezmanna, Girouda i ostale francuske zvijezde, ali tada ih je matirao Benjamin Pavard. Iskusni Francuzi u drugom poluvremenu potpuno su smirili igru ​​i ugrabili važna tri boda na uvijek teškom gostovanju.

Fotografija: CLODOGH KILCOYNE

Nakon teškog poraza od Francuske Nizozemska je imala idealnu utakmicu za premijernu kvalifikacijsku pobjedu. U Rotterdamu su Nizozemci dočekali Gibraltar te su suparnici Hrvatske u polufinalu Lige nacija slavili 3-0. Strijelci su bili Depay u 23. te Ake dva puta, u 50. i 82. minuti. Inače, gosti su od 51. minute morali igrati s igračem manje nakon isključenja Walkera. Inače, Nizozemska je na susretu imala čak 51 udarac prema suparničkim vratima, a od toga 12 u okvir vrata. S druge strane, Gibraltar nije zaprijetio ni jednom.

Uvjerljivi Mađari

Prvu utakmicu u toj skupini odigrala je Mađarska koja je autoritativno krenula prema Europskom prvenstvu. Pobijedili su Mađari pred svojim navijačima, na Puskas Areni u Budimpešti, Bugarsku s 3-0. Sve je bilo riješeno nakon prvog poluvremena kada je domaćin imao prednost od tri pogotka. Strijelci su bili Vecsei u sedmici, Szoboszlai u 26. i Adam u 39. minuti.

Fotografija: BERNADETT SZABO

U skupini E, Češka je gostovala kod Moldavije u Kišinjevu, prilično dobro zaokruženo s 3-1 domaćom pobjedom protiv Poljske. Ne, ovaj put Češka je podbacila u ofenzivi i svih 90 minuta nije uspjela probiti domaću obranu, ogled je završio bez golova.

Poljska i njen novi izbornik Fernando Santos uspjeli su se oporaviti od poraza u Češkoj. Na domaćem terenu u Varšavi Poljaci nisu briljirali, ali su pobijedili Albaniju s 1-0. Jedini pogodak postigao je Swiderski u završnici prvog poluvremena, u 41. minuti. Albanci su tako u ovom kvalifikacijskom ciklusu ušli s porazom.

Loš početak Švedske

U skupini Fnogometaši Švedske imali su loš ulaz u kvalifikacije jer su poraženi na domaćem terenu od Belgije s 0-3. U drugom domaćem nastupu Šveđani su ispravili startnu pogrešku, svladali Azerbajdžan 5-0. Forsberg je u 38. minuti načeo goste koji su sami sebi presudili. U 65. je vlastitu mrežu pogodio Mustafazade, a sve je definitivno riješeno golom Gyoekeresa u 79. minuti za 3-0. U završnici su za Šveđane još pogađali Karlsson i Elanga.

Foto: TT NOVINSKA AGENCIJA

Estonci su dugo vremena, u sklopu ove skupine F, prijetili velikim iznenađenjem u Linzu. Naime, golom Sappinena u 25. minuti vodili su protiv favorizirane Austrije sve do 68. minute. Inače, Austrijanci, točnije Gregoritsch, kod 0-0 nisu realizirali jedanaesterac.

Ne, u 68. je Kainz zabio za 1-1, a Gregoritsch je u 88. minuti ispravio raniji pogrešku te je postigao pogodak za slavlje domaćina 2-1. Austrija je time upisala drugu pobjedu u skupini, dok su Estonci kvalifikacije otvorili porazom.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr