Posao popisivanja cijena po trgovačkim centrima vrijedan 30.000 eura dobila tvrtka s jednim zaposlenikom

Nakon što je sedam od 10 trgovačkih lanaca odbilo izvještavati Vladu o svome kretanju cijena, angažirana je privatna kompanija. Posao od 30.000 eura povjerenja je tvrtki s jednim zaposlenikom.


Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja neuspješno je pokušavalo postići dogovor s najvećim trgovačkim lancima da im svaka dva tjedna dostavljaju cijene proizvoda koje će staviti na svoju stranicu “Kretanje cijena”. Kako bi stranica imala smisao, za ostalih sedam od 10 lanaca ministarstvo je podatke odlučilo prikupiti samo.

Mediji su iskazali interes za to kome je povjeren zadatak da taj posao obavlja. Davor Filipović je otkrio da su za to angažirali privatnu tvrtku, ali ne i njezino ime. Novi List je sada napokon dobio odgovor.

Na natječaju je izabrana tvrtka 4 Market Research i nakon što su proveli postupak jednostavne nabave procijenjene vrijednosti 26 tisuća eura bez PDV-a za poslove popisivanja cijena dva puta mjesečno s unaprijed utvrđenog popisa proizvoda, poručili su iz ministarstava.

Tvrtka je osnovana 2001. godine u Grazu, a 2018. godine otvorila je ured u Zagrebu s namjerom pokrivanja tržišta jugoistočne Europe. Ovo nije prvi put da se tvrtka od tada spominje u domaćim medijima. Bilo je to prošle godine Jutarnji list objavio da je HNB dao posao vrijedan 4,2 milijuna anonimnih tvrtki s jednim zaposlenikom. Riječ je upravo i 4 Istraživanja tržišta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr