Todt otkrio novi detalj o stanju Schumachere: Svi koji kažu da znaju nešto, ne znaju ništa…

10 GODINA OD NESREĆE

Fotografija: A9999 DB FIA/DPA

Osnivač momčadi u kojoj je Michael debitirao u F1 kaže kako je teško biti bez oca u obitelji. Kritizirao ga je bivši šef Ferrarija koji moli za privatnost

On je tu, ali kao da nije tu, rekao je nedavno Eddie Jordan (74), osnivač momčadi u kojoj je Michael Schumacher (54) kao 22-godišnjak debitirao na Svjetskom prvenstvu u Formuli 1.

Oko stanja sedmerostrukoga svjetskog prvaka malo se toga zna nakon teških ozljeda koje je zadobio u skijaškoj nesreći u francuskim Alpama prije devet i pol godina. Eddie Jordan kaže kako je u kontaktu s Michaelovim sinom Mickom, koji se također okušao u Formuli 1.

POGLEDAJTE VIDEO: Otac i sin Schumachera

– Osjećam se jako blizu s njim. Nije lako znati da tvoj otac više ne može biti dio obitelji – rekao je Jordan za britanski portal OLBG.

U međuvremenu, odgovorio mu je Jean Todt (77), bivši šef Ferrarija i predsjednik Međunarodne automobilističke federacije koji redovito posjećuje Schumija.

– Ostavimo ga na miru, poštujmo želje Corinne i njene djece. Znamo da je nesreća ostavila posljedice. Svi koji kažu da nešto znaju, ne znaju ništa. Stalno ga viđam, on i njegova obitelj su moja obitelj – poručio je Todt za Seru kurir.

Foto: PA Wire/PRESS ASSOCIATION

Mick: Volio bih s njim razgovarati

Ranije je rekao da Michael prati utrke Formule 1 na televiziji, a njegov sin Mick jednom je rekao da bi mu se pridružio volio razgovarati o pretjecanju i kočenjušto sugerira da mu otac ima problem s komunikacijom.

Supruga Corinna u dokumentarcu iz 2021. objavljenom na Netflixu govorila je kroz suze:

– Nikad nisam krivila Boga za ono što se dogodilo tog dana. Michael nedostaje mi svaki dan, svima nam nedostaje. I dalje je tu, drugačije je, ali nam daje svu svoju snagu.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr