Google Drive je ipak ukinuo ograničenje maksimalnog broja datoteka, predomislili su se u zadnji čas

Primarni cilj ranije odluke bio je optimizirati resurse i onemogućiti zlouporabu sustava tvrtke što se htjelo postići uvođenjem ograničenja od maksimalno 5 milijuna datoteka na Driveu čak i uz plaćenu dodatnu pohranu.

Najveći problem te odluke bio je što Google prije njezina stupanja na snagu nije obavijestio korisnike, prenosi The Verge. Pa iako se 5 milijuna stavki na korisničkom računu možda čini nedostižnim nekim vašim korisnicima dosegli to ograničenje.

Netko s 2 TB prostora za pohranu s prosječnom veličinom datoteke preko 400 KB prije će dosegnuti ograničenje broja datoteka nego ostati bez prostora za pohranu čime se zapravo plaća nešto što se ne može koristiti.

Google se o svemu očitovao putem Twittera: “Nedavno smo pokrenuli ažuriranje sustava za ograničenja stavki na Disku kako bismo očuvali stabilnost i optimizirali performanse. Iako je ovo utjecalo samo na mali broj ljudi, povlačimo ovu promjenu dok istražujemo alternativne pristupe kako bismo osigurali izvrsno iskustvo za sve.”

Nedavno smo pokrenuli ažuriranje sustava za ograničenja stavki Diska kako bismo očuvali stabilnost i optimizirali performanse. Iako je to utjecalo samo na mali broj ljudi, povlačimo ovu promjenu dok istražujemo alternativne pristupe kako bismo osigurali izvrsno iskustvo za sve.

— Google disk (@googledrive) 4. travnja 2023

Više o temiIzvor:Bug.hr