Mještani strahuju za sigurnost, popucale im i kuće: “Nemoguće je živjeti, skačemo iz kreveta”

Zbog deset tisuća teretnih kamiona koji im dnevno prolaze doslovno ispod prozora, jer obilaznice nema, mještani naselja Lužac iz Vukovara upućuju apel Hrvatskim cestama i Ministarstvu prometa i infrastrukture. Boje se za svoju sigurnost, a kuće im pucaju.

GalerijaVukovarci traže oblilaznicu - 4 Vukovarci traže oblilaznicu - 3 Vukovarci traže oblilaznicu - 2 +0Vukovarci traže oblilaznicu - 1


Osim što izazivaju nemire, kamioni prave i materijalnu štetu. Staza je rađena prije par godina, pukla je od trešnje”, rekao je Josip Šumiga. “Nemoguće je živjeti, skačemo iz kreveta noću kada naiđu”, dodaje.

Puca ispred kuće, ali iu kući iu radnji. Toliko potrese, kažu mještani, da pucaju i nove kuće. Valentin je apartmane sagradio prije godine i pol, njegovi su gosti bili u čudu. Prvo u šali kažu da su mislili da opet počinje rat”, rekao je Valentin Šumiga.

Mještani strahuju za sigurnost, posebno djece. “Ne. Bez mene ne idu na ulicu. Samo u mojoj pratnji”, istaknula je Jovana. Grad Vukovar jedini je grad na državnoj cesti D2 koji nema obilaznicu. Inače, državnom cestom svakodnevno prođe više od deset tisuća vozila, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

“Zemljište je otkupljeno, tri puta je odgađana obilaznica od Hrvatskih cesta”, rekao je Zlatko Mažar. “Od pola pet ne spavam, ne zato što ne mogu spavati, nego je jutros bilo kamikaze”, dodaje. Kod Jelene u kući se tresu čaše. “To je strašno”, kazala je.

Prije tri godine bila je raspisana javna nabava za izgradnju obilaznice, a gdje je zapelo? “Nažalost nakon 660 dana što je bila na oglasniku uz 30-ak izmjena iste javne nabave je maknuta s planom Izgradnja hrvatskih cesta pod izlikom da nisu osigurana sredstva vukovarske obilaznice”, kazao je Domagoj Bilić.

Iz Hrvatskih cesta poručuju da je “u tijeku priprema zahtjeva za ishođenje lokacijskih dozvola te se nastavno izrađuju dopune glavnih projekata, a sve s ciljem ishođenja potrebnih dozvola.”

Ne shvaćate li ih ozbiljno, mještani kažu promet će totalno zaustaviti.

Više o problemu u naselju Lužac pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr