VIDEO Hrvatski planinar ozlijeđen na Pirinejima: Pao je i kotrljao se 30 metara niz padinu, izvlačili su ga užetima

Nakon što je pao i slomio nogu na Pirinejima, Hrvati su užadima, a kasnije i helikopterom spasitelji odvezli u bolnicu.


Hrvat, 36-godišnji planinar, čije ime nije objavljeno, pao je s planine Monte Perdido, smještene 95 kilometara od Huesca u Španjolskoj. Uz Hrvata se nalazio drugi planinar koji je nazvao hitnu pomoć.

Papa Franjo izašao iz bolniceVIDEO Papa Franjo izašao iz bolnice pa zagrlio majku čije je dijete preminulo: “Ima puno junaštva i nježnosti prema pacijentima”Bolnica Agostino GemelliPapa Franjo izlazi iz bolnice: Poznato hoće li se sudjelovati u vjerskim obredima

Hrvat se strovalio u utorak i kotrljao se 30 metara niz padinu.

Zasad nije poznato jesu li dva planinara zajedno hodala prema vrhu planine. Spasilački tim Civilne garde planirale je do nesrećenog planinara doći helikopter, br morali su se odustati zbog snažnog vjetra.

Spasilački tim koji je bio u planinskom selu Boltana krenuo je pješice. Ozlijeđenog planinara ugledali su se nakon što su po snijegu propješačili uzbrdicu od 800 metara.

Građanska garda je priopćila da je Hrvat imao otvorenu ranu na slomljenoj desnoj nozikoju su imobilizirala tri spasioca koji su planinara kasnije nosili i vukli užetom.

Spašavanje planinaraSpašavanje planinara(Foto: Screenshot/ Youtube Civil Guard)

Doveli su ga do mjesta helikoptera gdje je procijenjeno da bi se mogao spustiti.

Spašavanje planinaraSpašavanje planinara(Foto: Screenshot/ Youtube Civil Guard)

Kada se helikopter dovoljno približio, spasioci su s planinarom uspjeli ući u helikopter čiji je let ometao jak vjetar. Planinar je u bolnici San Jorge u Huesci. Zasad nije poznat u kakvom je stanju planinar.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr