Dom pun smijeha i nade: “Za mene Uskrs znači puno veselja i naravno, darovi. Ja volim čokoladu”

Za Uskrs se pripremaju i djeca u Domu Vladimir Nazor u Karlovcu. Ove godine druže se u malo većem broju jer s njima su i djeca iz rata pogođenih područja. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

GalerijaUskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 3 Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 2 Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 1 +2Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 4


Dom pun smijeha i nade – osmijeh na licima i one djece koja će ove blagdane provesti bez mame i tate… “Za mene Uskrs znači puno veselja – naravno, darovi. Ja volim čokoladu, i zapravo puno sreće i to. I praznici, jer ne moram ići u školu”, rekao je Damjana.

A kad nema mame i tate, tu su ljudi koji će im omogućiti – baš sve! “Ovo je likovna radionica, odnosno 25. Usklik – uskrsna likovna radionica na kojoj sudjeluju korisnici iz naše ustanove, a kao gosti su nam došla djeca iz Ukrajine i iz Sirije, koja su se sa svim roditeljima trenutno skrasili u gradu Karlovcu”, kažeNataša Horvatravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor.

“Toj djeci moramo pružiti jedan osjećaj sigurnosti koji su izgubili, pomoći im da se što prije priloži na te nove životne sredine i naravno da uklone probleme koji su nastali u njihovom ponašanju”, rekao je Boško Rupčićvoditelj likovne radionice.

A želja onih koji će blagdane ipak provesti doma – nije nedostajalo! Ruka ja Matej tako su rekli da žele biti dobri prema roditeljima i pomagati im. Sirijke Kraljica ja duh ovdje su pronašli svoj stalni dom: “Naravno da ćemo ostati ovdje, kao naša država. Tu je život lijepo, jako lijepo život ovdje!”

Uskrs će provesti s odgojiteljima, kuharima i svojim najboljim prijateljima. Za kraj su imali i poruku za gledatelje Nove TV – “Sretan Uskrs!”

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr