Policija se oglasila o horu u zagrebačkom kvartu, vlasnici automobila se organiziraju: “Uzimamo stvar u svoje ruke!”

Vlasnici automobila sa zagrebačkih Srednjaka godinama pronalaze automobile zalivene raznim tekućinama. O tome se oglasila i policija. Vlasnici auta poručuju – ako treba, uzet ćemo stvar u svoje ruke.


Vandalizam na zagrebačkim Srednjacima događa se godinama, tvrde vlasnici automobila koji stanuju u tom zagrebačkom kvartu. Čudne stvari događaju se tijekom noći na području Ulice Ladislava Štritofa i Ulice Hrvoja Macanovićaa svjedoka nema.

Građani automobile pronalaze zalivene kemikalijama. Na njima je, kažu, bilo svega, od kole do ulja i limete.

Dok su jedni uspjeli brzo reagirati i očistiti automobil još dok je tekućina bila svježa, drugi nisu bili te sreće, pa su aute vozila na poliranje limarije.

Razgovarali smo s nekolicinom vlasnika čiji su automobili oštećeni, kažu da sumnjaju na to tko bi mogao biti kriv zbog vandalizma na njihovim automobilima.

Zvala je policija

O toj temi poslali smo upit i zagrebačkoj policijina koje su nam odgovorili da policajci u nadležnoj policijskoj postaji nisu dobili prijavu o tim događajima.

“Napominjemo kako policijski službenici kroz obavljanje redovnih poslova obilaze navedeno područje te ako vlasnici primijete oštećenja na svojim vozilima prije njihova otklanjanja.o tome je potrebno obavijestiti policijukako bi policijski službenici poduzeli potrebne radnje i mjere s ciljem utvrđivanja okolnosti i eventualnog postojanja prekršajne ili kaznene odgovornosti”, dodaju u odgovor u PU zagrebačkoj.

Pokušali uhvatiti počinitelja

Od vlasnika oštećenih automobila doznajemo da su već pokušali uhvatiti osobu ili osobu koju to rade. Bilo je onih koji su dežurali u svojim automobilima ili postavljali kamere, ali je njihov trud bio uzaludan.

Sumnjaju da se radi o ljudima koji stanuju u ulazu zgrade s koje se vide Horvaćanska i Macanovićeva ulica te da je riječ o starijim ljudima koji imaju vremena promatrati kroz prozore.

Poručuju da ovaj put neće stati na sumnje. Nekoličina vlasnika mogla bi uzeti stvar u svoje ruke, no zasad nisu poznati detalji o njihovim eventualnim planovima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr