Stiže velika promjena vremena: Žuti alarm, oluje, grmljavina…

TMURAN POČETAK TJEDNA

Foto: Pixsell/DHMZ

Tijekom dana oborina će biti i više, lokalno može padati obilna kiša negdje iu pratnji s grmljavinom – osobito duž Jadrana. Za cijelu Hrvatsku je, stoga, upaljen žuti meteoalarm

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno kiša, glavninom od sredine dana, a mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni, kasno poslijepodne će okrenuti na sjeverni. Na Jadranu umjereno do jakog juga, potom jugozapadnjaka, a navečer na sjevernom dijelu bura.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 stupanj Celzijeva, u gorju malo niže.

Foto: dhmz.hr

Tijekom dana oborina će biti i više, lokalno može padati obilna kiša negdje iu pratnji s grmljavinom – osobito duž Jadrana. Za cijelu Hrvatsku je, stoga, upaljen žuti meteoalarm.

Na moru već puše umjereno do jakog juga, na mjestima s olujnim udarima, a pojačanog vjetra može biti iu dijelovima unutrašnjosti, osobito u gorskim područjima. Prema večeri vjetar će mijenjati smjer, kretati na sjeverni, pod Velebitom će zapuhati bura.

Slično vrijeme nastavit će se iu utorak, a od srijede će vrijeme biti stabilnije, ali ponegdje još treba računati na jak vjetar.

U drugoj polovici tjedna temperatura će rasti, prognoza je meteorologinje Tee Blažević.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr