DANKA ZEZNULA MUŽA TONIJA, A ONDA JE ON NJU! Obiteljska drama završila uvjetnim zatvaranjem za oboje: 'U svemu tome, samo je istina da smo se porječkali'

Foto: Duje Klarić / CROPIX, Ilustracija

Autor: Dnevno.hr

Zbog uzajamnog ekonomskog nasilja osuđeni su muž i žena koji su jedno drugom otuđivali osobne stvari.

Prema presudi, od prosinca predlani do kraja kolovoza lani je došlo do međusobnog ekonomskog obiteljskog nasilja između Hvala (40) i Tonya (47) iz Zagreba.

Naime, prvo je žena bez znanja muža založila njegov obiteljski zlatni lančić, uspomenu na pokojnog oca, u zalagaonici te je novac zadržala za sebe, piše Danica.

Toni joj odnio tri laptopa, osobnu dokumentaciju, papire od posla…

Nakon što je za to doznao, Toni je supruzi uzeo sva tri prijenosna računala, prijenosni printer, desetak vrećica s kozmetikom i odjećom, vrećicu s lijekovima, tri kuhinjske stolice, tri cvijeta u cvijetnjaku, nekoliko pari tenisica, papire od posla i njezinu osobnu dokumentaciju”.

“Dakle, navedenim postupcima ostvarena su obilježja ekonomskog nasilja u obiteljima od strane prvookrivljenika i drugookrivljenika”, zaključila je sutkinja.

Danka je odbacila sve optužbe tvrdeći kako su se verbalno sukobili, ali je sve bila stvar krive komunikacije.

“U svemu tome samo je istina da smo se supruga i ja porječkali, a niti je bilo kakvog nasilja ili prekršajnog djela što nam se stavlja na teret. Prava istina je da je moj suprug znao da se lančić nalazi u zalagaonici te je bio prisutan tamo.

Ne, kako sam u ovom trenutku tamo dala svoje osobne podatke, suprug ga nije mogao podići bez mene zbog toga što nije želio vratiti PC uređaj koji mi je potreban za posao. Mi smo sljedećih dana riješili nesuglasice, suprug je podigao lančića i vratio mi PC”, tvrdi Danka.

Priče im se ne podudaraju

Međutim, supruga ima skroz drugačiju priču.

On tvrdi kako je Danka doista prema njemu počinila obiteljsko nasilje jer je založila Lančić bez njegova znanja i odobrenja. Danki je, kaže, predao tri prijenosna računala kad je došla s policijom.

“Nisam ih htio dati onaj dan kad je došlo do incidenta jer je ona založila moj zlatni lančić. Dan poslije, preuzeo sam svoj zlatni lančić u zalagaonici i tamo sam položio 2000 kuna. A supruga mi nije vratila tih 2000 kuna, što je na policiji obećala”, rekao je suprug.

Sutkinja ih je na koncu ovih dana proglasila krivima i osudila na po 30 dana uvjetnog zatvora. Presuda je nepravomoćna i supružnici se na nju mogu žaliti. Ključni su bili iskazi policajaca i materijalni dokazi, poput sms-ova s ​​njihovih mobitela.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr