Seks stručnjakinja o tome žele li žene pravu vezu i bliskost: 'Mi žudimo za tim da budemo nečije!'

Za one koji ne znaju što je to, situacijski odnos definira se kao odnos bez etikete i obveze, a to je dogovor koji nije isključiv i može, ali i ne mora prerasti u pravi odnos, objasnila je.

Nedavno sam bila na otvaranju jednog vrlo otmjenog restorana, a bio je to jedan od onih događaja zbog kojih odmah požalite što niste obukli nešto bolje i što ste samo na brzinu ‘složili’ frizuru umjesto da ste dali truda. Bilo je tamo puno manekenki i influencerica, a nijedna nije izgledala kao da ne može taj čas na modnu pistu, ispričala je seks stručnjakinja i kolumnistica Jana Hocking za New York Times. Muškarci su, dodaje, izgledali bogato, a žene mršavo.

“Pridružila sam se razgovoru s četiri vrlo privlačne žene, a sve su se žalile na svoje ljubavne živote. Jedna, koja je izgledala kao da je došla ravno sa snimanja Victoria’s Secreta, žalila se da se njezin muškarac i dalje ne želi vezati, iako su već osam mjeseci zajedno. Druga se žalila na svoga dečka koji je i dalje inzistirao da “ne etiketiraju odnos kao vezu”, iako već neko vrijeme skupa i žive. Tada sam doživio šokantnu spoznaju; da čak i prelijepe žene zaglave u takozvanim odnosima situacijama!“ (engl. situacije).

Za one koji ne znaju što je, situacija se definira kao veza bez ‘etikete’ i zapravo je riječ o romantičnom dogovoru koji nije ekskluzivan i koji može, ali i ne mora prijeći u pravu vezu. S tom je definicijom na umu Hocking, kaže, počela razmišljati zašto bi bilo koji muškarac s očima to htio od tako lijepih žena, umjesto da ih moli da s njim budu u vezi, te čemu se onda uopće mogu nadati sve one prosječne djevojke kad čak i najljepše imaju problem s navođenjem muškarca na obvezivanje.

“To me pogodilo jer mi je baš nedavno jedan muškarac predložio takvu ‘vezu’, a sljedeći dan sam na poslu primio mejl od Tindera koji me obavještava da ‘novi podaci kažu kako su žene te koje uglavnom traže takve neobavezne odnose. Tinder je otkrio da se žene u aplikaciji sve više traže ‘ležeran, ali jasno definiran odnos, usmjeren na transparentnost i slobodu’, te da pripadnice Generacije Z i Y (Milenijalci) danas čak četiri puta češće navode da su u takvom odnosu nego što je još u 2022. bio slučajj, pisalo je u izvješću s Tindera”, priča.

Ipak, bez obzira na to, ističe Hocking, ona u svojoj srži iskreno vjeruje da žene žude za ljubavlju i privrženošću nekoga posebnog i da, koliko god to staromodno zvučalo, one zapravo žele biti nečije,pa je na tu temu odlučila provesti i vlastitu anketu, pitajući svojih 25.600 pratitelja na Instagramu bi li radije bili u vezi ili ‘vezi situaciji’; i nevjerojatnih 73 posto je reklo u vezi. “Dakle, studiji Tindera kažem od****! i odbijam vjerovati da su romanse i ljubavne veze mrtve… možda će nam samo trebati malo više vremena da ih pronađemo ovih dana”, zaključila je.

Što vam najviše smeta u vezi? Prema istraživanju, ovo je 10 čestih razloga za prekid

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, odaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u nekoliko bržih koraka.

Više o temi