(VIDEO) 'OSTALI SMO HIPNOTIZIRANI!' Ribari uočili razigrane kitove u Jadranu, sve su snimili: Ovako se nešto ne vidi često

Foto: Screenshot, You tube

Autorica: Franka Alvarez

Kitovi koji nisu rijetkost u Jadranu. Ove divne životinje s vremena na vrijeme pružaju nam spektakularne prizore, a jedan takav su snimila dvojica ribara u akvatoriju otoka Visa. Ribari su uočili skupinu kitova koja se kretala iz smjera Lastova prema Barjacima, a kada su im se približili, životinje su se zaronile i nije bilo nekih deset minuta.

Nastavili su se voziti za njima i na kraju ostali oduševljeni kadrovima koji se možda vide jednom u životu.

“Snimili smo ga jučer ispred Komiže. I još jedan video na kojem se bolje vidi točna pozicija na kojem su snimljeni. Najprije smo snimili skupinu od 3 do 5 jedinki, nakon nekih 15ak minuta spazili smo i drugu sličnu veličinu. Ova snimka je snastala nekih 20-ak minuta nakon što su se ta dva jata spojila i ovdje je nekih 10ak jedinki.”, rekao je Branimir Biočić koji svjedoči ovom nevjerojatnom prizoru.

Ostali smo hipnotizirani

“Tijekom ribolova doživjeli smo zadivljujuću ljepotu otoka Visa iz ptičje perspektive sa snimkama dronom. Snimajući kristalno čisto more i razvedenu obalu svjedočili smo impresivnom prizoru kitova u njihovom prirodnom staništu. Ostali smo hipnotizirani.”, poručio je Stefan Torres, koji je snimio ovu snimku.

Radi se o vrsti kit perajar ili veliki sjeverni kit, drugoj pored najveće životne na svijetu. Često se može vidjeti u Jadranu dolaze u potrazi za hranom, najčešće za sitnom plavom ribom i planktonskim račićima. Veliki sjeverni kit u prosjeku je dugačak 20 metara, a težak 70 tona. Žive u skupinama od 5 do 10 jedinki, a uobičajeni životni vijek im je oko 100 godina, prenosi Morski.hr

Autor: Franka Alvarez

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr