Rijeka novom pobjedom korača prema Europi. Sjajni Frigan još se jednom upisao u strijelce

Današnja utakmica bila je uzbudljiva i sadržajna Lokomotiva ja Gorice (2-2), a da će takva također biti i ona u Koprivnici, znalo se već od samog početka. Tamo su snage odmjerili Slaven Belupo ja Rijeka, domaći su slavili u sva tri ovosezonska susreta s prvoligašem s Kvarnera, a taj niz danas nije nastavljen. Gosti su slavili 3-1 i tako se vratili na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice.

Kao što smo već spomenuli, vatren je bio početak ovog ogleda na stadionu Ivan Kušek Apaš. Gosti su poveli već u prvoj minuti, točnije nakon samo 35 sekundi igre, što je najbrži gol ove sezone u HNL-u. Dugu loptu s vlastite polovice terena poslao je Ivan Smolčićprema hitronogom princ Ampem. Ganski ofenzivac bio je brži i od istrčalog golmana Ivan Suško te potom poslao loptu u praznu mrežu.

Utakmica se malo smirila nakon tog furioznog starta, a onda je Rijeka u 21. minuti povećala vodstvo. Iako nije bio ni strijelac ni asistent, najviše zasluga pripada Zambijcu Emmanuel Bandi. On je u teškoj situaciji iskosa gađao vrlo precizno, uz samu vratnicu. Sušak je krajnjim naporom uspio obraniti, ali je loptu stigao učiniti Matije Friganakoji ju je proslavio do strijelca Veldina Hodža.

U nastavku smo gledali sasvim drugačiji Slaven, koji je bio dodatno pojačan i ulaskom Ivana Krstanovića s klupe, ali sigurno i žustrim uputama trenera Zorana Zekića.

Iskusni 40-godišnjak je za manje od dvije minute na terenu ostavio trag, smanjivši rezultat na 2-1 za goste. S desne strane mu je ubacio Antonio Bosec, Krstanović se nalazio oko bijele točke, tamo je primirio loptu i onda je poslao u gol. Njegov je to već 123. zgoditak u HNL-u, još ga tri dijele od Igora Cvitanovića, inače drugog na toj vječnoj ljestvici strijelaca hrvatskog prvenstva.

Na krilima tog pogotka domaći su još žešće krenuli u lov na barem remi, ako ne i pobjedu. Ne, ozbiljnije inicijative i konkretnije opasnosti pred vratima na kojima je stajao nije bilo Nediljko Labrović. Dapače, do kraja utakmice još se jedna lopta našla u domaćoj mreži.

Odluka o pitanju pobjednika pala je u 79. minuti, Veldin Hodža lijepo je proigrao Alena Grgića na desnoj strani napada, a ovaj je fino zavrnuo u kazneni prostor. Tamo se našao najbolji riječki igrač u ovoj sezoni, Matija Frigan bez teškoća je matirao Suška za 3-1 u Podravini. Sada je došao do brojke od 13 ligaških golova u sezoni, više ih ima samo vodećih Marko Livaja (18).

Matija Frigan je ponovno uspio!

5 golova i 1 asistencija u posljednjih 6 ligaških utakmica za Rijeku.

Sa samo 20 godina i svojom prvom punom sezonom u HNL-u zabio je svoj 13. pogodak i učvrstio mjesto 2. najboljeg strijelca lige.

Veliki napadač, veliki talent. 🚨 pic.twitter.com/THmGtfLwTC

— 🇭🇷 (@TheCroatianLad) 1. svibnja 2023

Rijeka se ovim trijumfom s 47 bodova na kontu vratila na treće mjesto prvenstvene ljestvice s dva boda više od četvrtog. Osijeka. Očito će u toj borbi za treću poziciju biti presuđen njihov međusobni ogled u posljednjem kolu ove sezone, 28. svibnja u Gradskom vrtu. S druge strane, Slaven je trećim porazom u četiri kola ostao na šestom mjestu, s pet bodova zaostatka za Osijek i europske kvalifikacije.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr