Petra Martić slavila je u osmini finala Madrida i plasirala se u svoje šesto četvrtfinale Mastersa

Pomalo i ispod radara prolaze rezultati koje ovih dana u Madridu ostvaruje Petra Martić, na još jednom od teniskih Mastersa. Nakon dvije uvodne pobjede, večeras je stigla i ona treća, u osmini finala ovog turnira. S 2-0 u setovima je svladala 12. tenisačicu na svijetu, za jedan sat i 57 minuta stradala je Barbora Krejčíková.

Čehinja je poražena rezultatom 6-3, 7-6, u njihovom prvom međusobnom ogledu. Martić je ovim trijumfom ušla u četvrtzavršnicu madridskog Mastersa, a ukupno joj je šesti plasman u karijeri među osam posljednjih na ovoj razini. Najdalje je došla u Rimu 2021. godine, kada je zaustavljena tek u polufinalu.

Ovo joj je zasigurno bio jedan od ponajboljih mečeva u sezoni, što se vidi i po rezultatu u srazu s jednom od ponajboljih tenisačica svijeta. Uz ovaj se trijumf Martić vratio u društvo 30 najboljih na WTA-ovoj ljestvici, br. Donna Vekić i dalje će ostati prvi reket hrvatskog ženskog tenisa, na 24. mjestu.

U prvom setu ključan je bio drugi dragulj, već je tada Krejčíková izgubila prednost svog servisa. Doduše, češka predstavnica se vratila te se vratila u set smanjivši na 4-3, no odmah u idućem gemu joj je Martić uzvratila istom mjerom. Potom je mirno odservirala za početnu prednost u setovima, za samo 38 minuta igre.

Što se tiče druge dionice, Martić je još i brže stigao do breaka, odmah u prvom gemu. Čak je i kod rezultata 5-3 te na servisu Krejčíkove imala dvije meč lopte, no nije ih iskoristila, baš kao ni vlastiti servis kod 5-4. Dapače, čak je Čehinja imala četiri set-lopte za izjednačenje na 1-1, ali se Martić spasila i izborila tie-break. U tom je dijelu igre posve deklasirala svoju suparnicu i sa uvjerljivih 7-1 izborila pobjedu i prolazak dalje.

Sada se može odmoriti, ali i sa zanimanjem ispratiti večernji susret između Catherine Aleksandrov ja Ige Swiatek, prve tenisačice svijeta. Naime, pobjednica tog dvoboja bit će iduća suparnica za Martića, u četvrtfinalu madridskog turnira na zemljanoj podlozi.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr