Vučice utišale rasprodani Emirates: Wolfsburgove nogometašice izborile su šesto finale Lige prvaka

Polufinalni ogledi u Ligi prvaka tek su na rasporedu, još ne znamo tko će se boriti za naslov europskog prvaka. Zato su u ženskoj verziji ovog natjecanja već poznati finalisti, nakon Barcelona je to večeras izborio i Wolfsburg. Njegove nogometašice su na rasprodani Emirates stigle s 2-2 iz prvog susreta, a Arsenal je bez velikog finala ostao tek nakon produžetaka.

U osnovnom dijelu utakmice bilo je 2-2, a onda je otišlo na dodatnih pola sata igre. Domaći su u početno vodstvo stigli u 11. minuti, istaknula je Stina Blackstenius. Ne, Wolfsburg je još do poluvremena stigao do izjednačenja, jer je najzaslužniji Jill Roord. Vučice su nastavile s dobrom igrom u drugom dijelu, tako je i ostalo Aleksandra Popp u 58. minuti pogodila za 2-1, odnosno ukupnih 4-3.

Arsenal se do isteka 90 minuta igre ipak uspio spasiti, taj je pogodak djelo Jennifer Beattie, na ulasku u posljednjih četvrt sata. To kao da je domaćoj ekipi dao dodatni vjetar u leđa, pa su bile opasnije u prvom produžetku, no pobjeda je ipak pripala gošćama. Igrala se 119. minuta, već je praktički sve ukazivalo na jedanaesterce, ali je tada stigla pogreška u domaćoj obrani.

🚨 Službeno: Finale UEFA Lige prvaka za žene:

FC Barcelona protiv Wolfsburga 🍿🏆 pic.twitter.com/sV49lgE5ia

— Upravljanje Barçom (@ManagingBarca) 1. svibnja 2023

Loptu je oduzela Božićna vatraa onda preciznim dodavanjem na drugu stativu pronašla je usamljenu Pauline Bremer. Naravno, više nije bilo vremena za novi Arsenalov povratak, pa je ovaj njemački sastav izborio svoje već šesto finale Lige prvaka, odnosno lov na treću titulu. Da bi se finale igrao 3. lipnja u Eindhovenu, Barça će pak tražiti svoj drugi europski naslov, kao i potvrde dominacije u ženskom nogometu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr