Tornerò: Frosinone izborio promociju tri kola prije kraja i vratio se u Serie A nakon četiri godine

Dosad smo saznali tek dva kluba koja su izborila promociju u neku od liga Petice, oba su iz Engleske. Ne, večeras se prvaku Burnley te viceprvaku Sheffield Unitedu u tom uspjehu priključio se i vodeći sastav Serie B, Frosinone. Večerašnjom pobjedom nad Regginta momčad tri kola prije kraja ima 10 bodova više od Oni dolaze na trećem mjestu, posljednjem koje ne osigurava izravan plasman u Serie A.

Ovo je ujedno i jedan od najvećih uspjeha u trenerskoj karijeri proslavljenog talijanskog reprezentativca Fabia Velik, svjetskog prvaka iz 2006. godine. Što se tiče Frosinonea, taj se klub iz grada od oko 44.000 tisuća stanovnika vraća u Serie A nakon četiri godine izostanka. Tek dvije sezone su Giallazzurri proveli u najvišem rangu talijanskog nogometa, oba puta su završili na 19. mjestu i odmah ispali u drugu ligu.

FROSINONE JE PRVI TIM PROMOVIRAN U SERIJU A 🆙🇮🇹

Čestitke Fabiu Grossu i co. na povratku natrag u najbolju ligu talijanskog nogometa. 👏 pic.twitter.com/vqwLNa1yWM

— Talijanska nogometna TV (@IFTVofficial) 1. svibnja 2023

Što se tiče ovog večerašnjeg ogleda, Grossovi igrači su na domaćem terenu slavili s 3-1. Do vodstva su stigli u 31. minuti, kada je pogodio Gennaro Borrellina 2-0 je s bijele točke povisio Lorenzov mlađi brate, Roberto Insigne. S tim penalom Reggina je ostala s desetoricom na terenu, Thiago Cionek je zbog udarca laktom dobio crveni karton.

Slavlje na tribinama je praktično već tada moglo početi, iako ga je djelomično utišao Hernaniju, smanjivši na 2-1 u 51. minuti. No, nije ta strepnja bila dugog vijeka, već šest minuta poslije je Slučaj Josip vratio Frosinone na dva gola prednosti. Više ju domaći nisu ispuštali, pa je odmah krenula proslava, i na terenu i pored njega.

Ostala im je još samo borba za ligaški naslov, u završna tri kola Grossove trupe kreću s četiri boda viška u odnosu na drugu Koljeno. Baš će se te dvije momčadi susresti u pretposljednjoj rundi Serie B, pa će se tada vrlo vjerojatno rješavati pitanje osvajača drugog ranga talijanskog nogometa.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr