Žustra borba za opstanak: Leicester i Everton su se remizirali, no neće biti zadovoljni tim bodom

Večeras su odigrali važnu utakmicu u narednoj borbi za opstanak u Premier ligi Leicester ja Everton, iako vjerojatno nijedna od tih momčadi neće biti zadovoljna konačnim ishodom. Rezultat je bio 2-2, pa ima taj jedan bod i ne znači previše u lovu na zonu spasa.

Toffeesi su četiri kola prije kraja sezone ostali na pretposljednjem, 19. mjestu prvenstva engleskog, dok su Lisice skočile na 16. mjesto. Ne, Leicester sada ima 30 bodova, koliko i Leeds na 17., odnosno Nottingham Šuma na 18. poziciji, od njih je jedino bolji po gol-razlici.

Everton je, inače, bolje ušao u večerašnju utakmicu, poveo je u 15. minuti. Dominic Calvert-Lewin dobio je priliku iz najstrože kazne, koju je realizirao i došao do svog prvog gola još od kraja listopada. Domaći su se ipak brzo pribrali i preokrenuli rezultat u svoju korist. Samo sedam minuta nakon tog Evertonovog gola, na 1-1 je poravnat Caglar Soyuncu. Njegov post bio je još dulji, čak od listopada 2021.

Potom je djelić svoje ubojitosti pred suparničkim vratima opet pokazao veteran Jamie Vardynakon što ga je u dobru šansu lansirao James Maddison. Poslao mu je sjajnu loptu u foru, legendarni napadač pobjegao je čitavu Evertonovu obranu te zatim još i zaobišao golmana Jordana Pickforda. Mreža je bila nebranjena, pa je Leicester na taj način u 33. minuti poveo s 2-1.

Nevjerojatna je bila sekvenca iz 43. minute, u kojoj je najveći čuvar domaće mreže Daniel Iversen obranio pokušaj Calvert-Lewina s tri metra udaljenosti. Akcija se potom vrlo brzo preselila na drugu stranu, gdje je Vardy napravio pravi dar i promiješao gostujuću obranu, da bi njegov lob preko Pickforda odsjeo na gredi.

Lisice će sigurno najviše žaliti zbog situacije iz devete minute sudačke nadoknade, a tada se Maddison prihvatio izvođenja kaznenog udara. Ne, napravio je to vrlo loše, Pickford mu je prodao fintu te je obranio udarac koji je uputio po sredini gola. Ispostavilo se kasnije da je Evertonov vratar imao i veliku pomoć, na bočici s vodom nalazio se šalabahter.

Boca s vodom Jordana Pickforda pokazuje da 60% Maddisonovog penala prolazi kroz sredinu. 👀 pic.twitter.com/MaKyRCVbmU

— PurelyFootball ℗ (@PurelyFootball) 1. svibnja 2023

Kao da taj neiskorišteni jedanaesterac nije bio dovoljna kazna za domaće navijače, početkom nastavka stiglo je i novo izjednačenje. Igrala se 54. minuta, obrana Leicesterova nije najbolje očistila situaciju nakon ubačaja s lijeve strane, pa je lopta stigla do Alex Iwobija. Bivši Arsenalov nogometaš taman je naletio na tu loptu i iz voleja pobijedio Iversena za 2-2 na King Power Stadiumu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr