KAKAV RASPLET! Nasilni svećenik nagrađen novom župom, a napadnuta časna sestra napušta Hrvatsku

Fotografija: Unsplash/ilustracija

Autor: Dnevno.hr/ FA

Prije godinu dana javnost je šokirao slučaj nasilnog župnika Sukošana i Debeljaka, don Domagoja Kelave koji je napao prvu časnu sestru, a nakon desetak dana svoju susjedu.

Svećenik je nakon odsluženja kazne dobio novi posao, a časna sestra je odselila iz zemlje.

Napad za napadom

Prošle godine svećenik je ispred župnog ureda u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno čuvši verbalno napao 70-godišnji časnu sestru, psujući riječima “je*em ti mater”, da bi je potom udario zatvorenom šakom policu, zbog čega je časna pala na tlo.

Drugi napad dogodio se nekoliko dana kasnije kad je svećenik napao 43-godišnji susjed, okrivljavajući ga za njegov odlazak u zatvor. Ženu je objeručke davio ,a ona je uslijed toga pala na pod. Policiji, iz straha, nije htjela priznati da joj je svećenik to napravio već je izjavila da je pala s bicikla.

Svećenik je ukupno odslužio 27 dana kazne u zatvoru, a zadarska mu je nadbiskupija već nakon prvog napada na časnu oduzela župničku službu. Naređeno mu je da nakon izlaska iz zatvora što prije napravi primopredaju župe i da se potom prijavi na liječenje od alkoholizma.

Novi posao

Zatim stižu nove, neočekivane vijesti. Za Božić 2022. godine, Zadarska nadbiskupija imenuje ga upraviteljem župe na otoku Ravi, pokazujući da vjeruje u oprost. Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2021. godine, Rava ima 67 stanovnika.

“Nakon provedenog kaznenog postupka i izvršenja kaznenih i stegovnih mjera zbog lošeg i neprihvatljivog ponašanja koje Crkva osuđuje i zbog čega žali, imamo nadu i povjerenje u popravak”, stoji u odgovoru Nadbiskupije, prenosi AP. Zadarski.

Časna sestra tražila je premještaj u drugi samostan koji se nalazi izvan Hrvatske.

Autor:Dnevno.hr/ FA

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr