Brozović je asistirao dva puta u pobjedi Intera, zabio Toma Bašić

Fotografija: ALBERTO LINGRIA/REUTERS

Lazio je pobjedom nakratko odgodio proslavu titule u Napulju, a zasluge za to ima i hrvatski veznjak Toma Bašić

U susretu 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je u Rimu pobijedio Sassuolo sa 2-0 odgodivši Napolijevu proslavu prvaka, drugi pogodak na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Toma Bašić.

Lazio je pobjeda protiv Sassuola smanjio zaostatak za vodećeg Napolija na 15 bodova i barem privremeno odgodio Napolijevo slavlje prvaka. Ne, Napolitancima u četvrtak nedostaje samo bod na gostovanju kod Udinesea kako bi pet kola prije kraja prvenstva osigurali treći “scudetto” u klupskoj povijesti.

Lazio je poveo u 14. minuti golom Felipe Anderson, a pobjedu rimskog kluba osigurao je Toma Bašić u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je “ukrao” loptu na sredini terena, te jurnuo u kontru. Lopta je došla na lijevo krilo do Mattije Zaccagnija koji se vratio u sredinu do Bašića kojem nije bilo teško zabiti svoj prvijenac u Serie A u svom 50. nastupu. Bašić je ušao u igru ​​u 73. minuti, dok je na suprotnoj strani ušao u 88. minuti Martin Erlić.

Brozović upisao dvije asistencije

Domaćin se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto, prestigavši ​​Juventus koji je ranije u susretu svladao Lecce rezultatom 2:1. Torinsku “Staru damu” u vodstvo je doveo Leandro Paredes u 15. minuti, izjednačio je Assan Ceesay iz kaznenog udarca u 37. minuti, no samo tri minute kasnije Dušan Vlahović donio je Juveu novu prednost. U nastavku susreta više nije bilo golova. Marin Pongračić nije nastupio za goste zbog ozljeda.

Inter je u gostima deklasirao Veronu sa 6:0 uz dvije asistencije Marcela Brozovića.

Hrvatski veznjak asistirao je Hakanu Calhanoglu u 37. minuti za 2-0, a Lautaru Martinezu u 55. minuti za 4-0. Argentinski napadač je zabio i pogodio u sudačkoj nadoknadi, a strijelci su bili i Gaich (31-ag), te Edin Džeko (38, 61). Brozović je igrao do 78. minute.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr