VIDEO Masakr kod Beograda: Ubijeno najmanje osam ljudi, među njima i djeca. Policija steže obruč oko ubojice

Prema posljednjim informacijama, u pucnjavi kod Mladenovca ubijeno je najmanje osam osoba, a nekoliko ih je ranjeno. Ubojica je pobjegao te je pokrenuta velika policijska akcija. Specijalna i hitna policija su na terenu.

GalerijaPucnjava kod Beograda Pucnjava kod Beograda - 1 Pucnjava kod Beograda - 2 +8Pucnjava kod Beograda - 3


  • Ubijeno je najmanje osmero ljudi
  • Ubojica je u bijegu
  • Pokrenuta je velika policijska akcija
  • Poznato je zdravstveno stanje ranjenih

Tijek zbivanja pratite u nastavku:

7:32 Poznato je više detalja o zdravstvenom stanju ranjen sa strijeljanja u Mladenovcu. Smještene su dvije ozlijeđene osobe u dobi od 21 i 23 godine KBC Dragiša Mišović. Operirani su, no i dalje su životno ugroženi.

U Smederevu Opću bolnicu “Sveti Luka” tijekom noći primljeno je deset osoba. Četiri su preminule, tri su prevezene za Beograd, a tri su operirane i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Jedna osoba ima prostrjelne rane trupa bez ozljeda vitalnih organa, druga je upucana u potkoljenice i nalazi se na ortopediji, a treća je stabilno s višestrukim ozljedama organa i otvorenim prijelomima. Najmlađa ubijena osoba je 15-godišnje dijete.

Osam ranjenih hospitalizirano u Beogradski urgentni centar su stabilno.

7:21 U Mladenovcu se može ući i izaći iz grada, ali jesu blokirana okolna sela – Dubona, Šepšin i Malo Orašje. Specijalna antiteroristička postrojba i interventna policija pretražuju vikendicu po vikendicu na području tri sela.

Blokiran je izlaz iz sela Malo Orašje prema Duboni. Policajci s dva automobila ne dopuštaju prolaz i odbijaju ljude.

6:59 RTS neslužbeno doznaje da je napadač u automobilu bio sam. Tijekom noći pojavile su se informacije u vozilu iz kojeg je izašlo još jedna osoba.

Starija osoba koju su novinari zatekli na ulici u ranim jutarnjim satima navodi da je čula pucnjavu i cijelu noć provela sa sjekirom u ruci. Njezina susjeda navodi da je čula pucnjavu, ali da je pomislila kako se radi o vatrometu.

Izvadio kalašnjikov i ubio policajca i njegovu sestru

6:39 “Oni su tu sjedili i pričali, on im je prišao. Ovaj mu je jedan rekao ‘što radiš to?’ On je izvadio iz kola kalašnjikov počeo sam pucati. Jedan susjed koji je bio s njima je ranjen, preminuo je u bojnici”, kazao je za Blic djeda policajca i njegove sestre, dviju od osam žrtvi pomahnitalog ubojice Uroša B. Mladić je, osim njih dvoje, ubio još šestoro ljudi, a ranio njih 13.

6:09 Dvije ozlijeđene osobe s 21. i 23. godine smješteni su u KBC Dragiša Mišović. Operirani su, no liječnici se i dalje bore za njihov život, navodi se RTS.

Pucnjava kod BeogradaPucnjava kod Beograda – 2(Foto: Afp)

5:49 Više policijskih vozila stiglo je u petak ujutro u selu Dubona kod Mladenovca. Policija sada pretražuje kuće i vikendice u potrazi za napadačem, a okolna sela nadlijeću helikoptere.

Čak se u jednom trenutku pojavila informacija da se napadač nalazi u selu Šepšin. Napadač nije uhićen. Ubijeno je 8, a ranjeno 13 osoba.

4:07 Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić stigao je u Mladenovac, javlja Blic.

3:53 I dalje traje potraga za ubojicom.

pic.twitter.com/tBtm8tWp6p

— Niko (@Niko50714468) 5. svibnja 2023

3:18Napadač koji je večeras pucao u nekoliko sela kod Mladenovca navodno se sukobio sa decom i zato je pucao, rekao je svjedok iz Dubone. Novu.rs.

Prije 10 godina poprište masovnog ubojstva

3:05Mladenovac je i prije 10 godina bio poprište masovnog ubojstva kada je, u selu Velika Ivanča, 9. travnja 2013. Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda – šest muškaraca, šest žena i jednu bebu.

2:56 Policija je opkolila selo Šepšin, na terenu su policajci s dugim cijevima i provjerava se svaka kuća, javlja Nova.rs.

2:42 Policiji stiže pojačanje, javljaju se tamošnji mediji.

2:34Jednu od žrtava stravičnog zločina zatekla je majka u školskom dvorištu. Izašao je navečer naći se s prijateljima, a kad ga majka nije mogla dobiti na telefon, sišla je u školsko dvorište i zatekla ga krvavog ispod klupe, piše Blic.

2:25Jedna osoba je pogođena u glavu, a druga u noge, javlja reporterka N1 Srbija koja se nalazi ispred Urgentnog centra u kojem se nalazi osam ozlijeđenih. Ranjeni su sada na operacijama. Ozlijeđeno je 13 osoba, od kojih je osam u Urgentnom centru. ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić okarakterizirao je napad kao teroristički čin. Među ubijenima ima i djece.

2:04 Sve specijalne jedinice MUP-a Srbije su na terenu, navodi se Blic.

1:49 Na terenu je veliki broj ekipa hitne pomoći.

1:47 Ministarstvo zdravstva apeliralo je na građane da daju krv kako bi se pomoglo ranjenima.

1:39 Mjestima kroz koje je prošao ubojicu i posijao smrt odjekuje zapomaganje obitelji stradalih, piše Blic.

1:36 Helikopteri nadlijeću okolinu Mladenovca.

1:22Napadač je opkoljen u Šepšinu te je otvorio vatru na policiju. Čuje se unakrsna paljba, tvrde mještani, javlja Nova.rs.

Ubijeno osam osoba

1:17 Broj ubijenih porastao je osamjavljaju se tamošnji mediji. Telegraf piše kako je broj ranjenih porastao na 15.

1:10 Prema posljednjim informacijama srpskih medija, najmanje sedam osoba je poginulo, a 11 je ranjeno. Među ubijenima su i policajac te njegova sestra.

00:50 sati Pojavile su se i prve fotografije mjesta krvavog pohoda ubojice.

00:20Iz Beograda se za Večernje vijesti javila reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac, koja je između ostalog kazala da je u tijeku velika akcija potrage za 21-godišnjakom.

00:10Policija je pokrenula akciju “Vihor” i sve raspoložive policijske snage digle su se u potrazi za ubojicom.

23:43 Pucnjava u selu Dubona kod Mladenovca kod Beograda. Mladić je pucao iz automobila iz automatske puške i ubio najmanje dvoje, a ranije više ljudi.

Prije krvavog pohoda bio je u školskom dvorištu s društvom, ali ubrzo je došlo do svađe i mladić je otišao kući, uzeo oružje i počeo pucati po ljudima, piše Blic.

Riječ je o 21-godišnjem UM, a nakon što je pobjegao, za njime je raspisana tjeralica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr