Ristovskom 100. put za Dinamo: U samo dvije godine postao pravi lider, ali i veliki miljenik BBB-a!

ADUT IGORA BIŠĆANA

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Perić je nastupao pod temperaturom i ima lošu krvnu sliku pa ne igra protiv Osijeka. Ristovski će do stotog nastupa, a stigao je u veljači 2021. Moharrami je u klubu tri godine duže, a ima tek 102 nastupa

Stefan Ristovski (31) u nedjelju će upisati svojih 100. službeni nastup za Dinamo. Makedonski stigaoac je reprezentativac u veljači 2021. godine u Maksimiru što je bio znak čelnicima “modrih” kako Petar Stojanović može u Italiju. Slovenac je četiri mjeseca kasnije završio u Empoliju, a Ristovski se bez ikakvih problema, pored Sadegha Moharramija, izborio za mjesto u početnoj postavi Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Bad Blue Boysi i Dinamovi igrači slave naslov

Danas, samo dvije godine kasnije, Ristovski je jedan od najvažnijih igrača “modrih”. Iskusni borac, nogometaš koji će po potrebi odigrati i stopera, ali u svakoj utakmici ostaviti “srce na terenu”. Makedonac je odlaskom Arijana Ademija postao jedan od senatora svlačionice, čovjek od povjerenja Igora Bišćana, pa i lidera aktualnog prvaka Hrvatske. I njegova se riječ uvijek sluša.

Njegov put u Dinamu nije bio jednostavan. Stefan Ristovski je u Dinamo stigao s “velikim minusom”, Dinamovi su ga navijači dobro zapamtili kad je davnih dana kao igrač Rijeke i ljubimac Armade znao “udariti” po Dinamu. I prilikom povijesnog riječkog naslova 2017. godine pred punom Rujevicom s Markom Vešovićem pjevao “Bit će Dinamo ku… šampion”.

Ne, Stefan Ristovski je u dvije maksimalne godine “oprao” sve svoje grijehe iz prošlosti, pokazao se kao jedan od najboljih poteza Dinamove struke u tom razdoblju. Zagrepčani su u lisabonskom Sportingu za usluge iskusnog Makedonca platili tek milijun eura, a Ristovski se “modrima” višestruko isplatio. Vratio uložen novac, svima dokazao vjernost “modrima”. I danas je ljubimac Dinamovih navijača.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Stefan Ristovski u Gradskom vrtu će po 100. put igrati za Dinamo, a primjerice Sadegh Moharrami koji je u Maksimir stigao tri godine ranije ima tek 102 nastupa. I to je dokaz koliko je Ristovski kvalitetniji igrač od Iranca, te koliko se klubu isplatio njegov dolazak. Dinamovi navijači u njemu su pronašli novog ljubimca, Ristovski je u samo dvije godine postao miljenik maksimirskog sjevera. A to nije jednostavno…

Simpatični Makedonac danas će prvi poslije svake pobjede trčati do sjevera, zapjevati s navijačima, pa ako treba na Macoli uzeti mikrofon u ruke i zapjevati “Volim te Dinamo”. Ili se u gluho doba noći (također na Macoli) među prvima sjetiti Arijana Ademija i zamoliti navijače da svi skupa zapjevaju ime bivšeg kapetana.

E, kad bi Dinamo i ovog ljeta pronašao nekog novog “ristovskog”, za tako mali novac u svlačionicu doveo takvog igrača. I ljudenu. Igor Bišćan postao bi najsretniji čovjek na svijetu…

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr