“Trčala je pet minuta po njivi, sakrila se u kućicu i zvala policiju”: Djevojčica se spasila, njezin brat je ubijen

Nakon što je čula uzvike ubojice kod Mladenovca, djevojčica se sakrila u kućicu odakle je pozvala i koordinirala policiju. Njezinom bratu, nažalost, nije bilo spasa.


“Nastradao je šogoričin sin, star 21 godinu, dječak koji je pekao roštilj i družio se s društvom. Srećom, njegova sestra, koja je u tom trenutku došla s prijateljicama automobilom do mjesta gdje se igrao krvavi pir“, opisala je potresne trenutke psihoterapeutkinja Marija Milenković.

Djevojčica je čula što je ubojica vikao. “Sad idem pobiti vas sve, lezite”, rekao je ubojica Uroš B. nakon čega je djevojka iskočila iz auta.

“Otišla je do obližnje njive i trčala oko pet minuta, a zatim se sakrila u improviziranu kućicu u njivi”, rekao je Milenković. Novu.rs.

“Od tamo je pozvala policiju i koordinirala ih, bila je s njima na vezi oko 40 minuta. Do dolaska policija nije izašla iz kuće. Tek kada je izašla, shvatila je što se zapravo dogodilo, da su mnoga djeca koja su bila prisutna umrla na mjestu“, dodala je Milenković.

“Taj se zločin dogodio 500 metara od njihove kuće. Srećom, ona je preživjela, a moglo je biti i gore. Njen brat više nije tu. On je dijete koje sam poznavala od rođenja, a nosila sam ga na rukama. S 11-12 godina imao je nesreću da ga je pregazio traktor, tada smo se borili za njegov život. Tada je preživio, ovo je tuga za sve nas”, priznala je uznemirena Milenković.

U Srbiji je satima trajala potraga za 21-godišnjim Urošem B., koji je u četvrtak navečer započeo masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda. Ubio je osam ljudi, a ranije 14. Uhićen je u Kragujevcu, gradu udaljenom 150 kilometara od Mladenovca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr