Udarac za bivšeg američkog predsjednika: Trump seksualno zlostavljao spisateljicu

Porota je proglasila bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa odgovornim za seksualno zlostavljanje spisateljice E. Jean Carroll. Trump mora platiti pet milijuna dolara odštete i kazne. On se pred sudom nije pojavio, a presudu je nazvao potpunom sramotom.


Savezni sud na Manhattanu proglasio je bivšeg američkog predsjednika Donald Trump odgovornim za seksualno zlostavljanje spisateljice E. Jean Carroll.

Porota je odbacila njezinu tvrdnju da ju je Trump silovao, no proglasila ga je odgovornim za seksualni napad 1996.

Presuda po prvi put označava bivšeg američkog predsjednika kao seksualnog predatora, ali s obzirom na to da je slučaj građanski, suočit će se samo s financijskom kaznom, piše Čuvar.

Porota je odlučila da Trump mora platiti pet milijuna dolara odštete i kazne, piše on CNN.

Savezna porota od šest muškaraca i tri žene također je Trumpa proglasila odgovornim za klevetanje spisateljice kada je objavio izjavu na svojoj web stranici Truth Social, nazivajući njezin slučaj potpunom prijevarom.

On se na sudu nije pojavio, a na svojoj je stranici komentirao presudu, nazvavši je potpunom sramotom te je poručio da je to nastavak najvećeg lova na vještice svih vremena. I dalje tvrdim da ne znam tko je E. Jean Carroll.

Njegov glasnogovornik Steven Cheung ponovio je Trumpovu izjavu nazivajući slučaj lažnim.

Prije nego što je raspustio porotu, sudac Lewis Kaplan obavijestio ih je da im je sada dopušteno javno se identificirati ako žele, no savjetovao im je da to ne čine: ”Ne sada i ne još dugo.”

“Ako ste vi jedan od onih koji biraju razgovarati s drugima i identificirati se s drugima, upućujem vas da ne identificirate nikoga drugog tko je sjedio u ovoj poroti. Svatko od vas duguje drugome što god odlučili smai za sebe”, kazao je Kaplan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr