TO JE TO, RUSIJA BI MOGLA POKLEKNUTI! Stigle jako loše vijesti za Putina: 'Golijat posrće', saveznici okreću leđa Rusiji

Foto: Guliver/AP Photo/Libkos, File

Autor: IG

Prema riječima zapovjednika visokog NATO-a, ruske snage u Ukrajini nalaze se u svakoj teškoj situaciji, prenijela je njemačka novinska agencija dpa. Admiral Rob Bauer, predsjedavajući Vojnog odbora NATO-a, izjavio je danas u Bruxellesu:

“Rusija je u petnaestom mjesecu za koji je mislila da će biti trodnevni rat. Golijat posrće, a to je zato što je David pokazao nevjerojatnu otpornost i taktičku domišljatost, uz podršku 50 nacija diljem svijeta.”

Admiral Bauer aludirao je na biblijsku priču o Davidu i Golijatu, u kojoj je mladi pastir David pobijedio zastrašujućeg diva Golijata hicem iz praćke. Ove riječi izrekao je na početku sastanka vojnih čelnika Saveza, na kojem su visoki vojni dužnosnici iz svih članica NATO-a raspravljali o regionalnim obrambenim planovima. Cilj tih planova je jačanje obrane članica NATO-a u slučaju napada Rusije ili terorističkih skupina te predviđaju povećanje snage u visokoj spremnosti.

Prigožin: ‘Nemamo dovoljno granata’

U međuvremenu, vođa ruske plaćene grupe Wagner, Jevgenij Prigožin, danas se ponovno požalio da njegovi borci još uvijek ne dobivaju dovoljno granata od Ministarstva obrane. “Ministarstvo obrane, koje je obećalo osigurati sve potrebne resurse za sve borbeno osoblje, održalo je dugotrajne sastanke o pitanju streljiva, ali bez ikakvog napretka. Dobivamo samo 10 posto granata koje nam trebaju”, izjavio je Prigožin, prenosi Reuters.

“Dovoljno granata imamo samo u minimalnim količinama”, dodao je, ističući da njegovi borci unatoč tome nastavljaju napredovati u Bahmutu. Prigožin je također naveo da je rusko vodstvo zatražilo od Ministarstva obrane provjeru zahtjeva grupe Wagner za streljivom, ali da je proces spora zbog birokracije.

Krajem prošlog tjedna, šef Wagnera objavio je videosnimku pune psovke upućenih dužnosnicima ruske vojske. Optužio ih je da se debljaju u svojim uredima dok njegovi vojnici umiru na bojištu. Nakon toga javno je zaprijetio povlačenjem

Autor: IG

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr