KRAJ DRUGE POLUFINALNE VEČERI: Susjedi iz Slovenije prošli u finale Eurosonga, evo tko se sve plasirao!

Foto: Guliver IMage/ Martin Meissner

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

U četvrtak je održana druga polufinalna večer Eurovizije 2023. u kojoj 16 izvođača pokušalo izabrati za mjesto u subotnjem finalu. U ovoj večeri fanovi Eurosonge iz Hrvatske nisu mogli glasati.

U drugom polufinalu gledali smo nastupaju Danske, Armenije, Rumunjske, Estonije, Belgije, Cipra, Islanda, Grčke, Poljske, Slovenije, Gruzije, San Marina, Austrije, Albanije, Litve i Australije.

Gledatelji su kroz program vodile ukrajinsku pjevačicu Julija Saninaglumica Hannah Waddingham i pjevačica Alesha Dixonau finalu će im se pridružiti i popularni televizijski voditelj Graham Norton.

Svoje mjesto u finalu Eurosonge izborili su predstavnici Albanije, Cipra, Estonije, Belgije, Austrije, Litve, Poljske, Australije, Armenije i Slovenije.

Druga polufinalna večer Eurosonge:

23:00 sata Nakon popratnog show programa i predstavljanja predstavnika zemalja koje idu izravno u finale, uslijedilo je proglašenje predstavnika koji su odlukom navijača Eurosonga prošli u finale. Riječ je o predstavnicima Albanije, Cipra, Estonije, Belgije, Austrije, Litve, Poljske, Australije, Armenije i Slovenije.

22:22 Linije za glasanje su otvorene. Još jednom su kratko prikazani nastupi svih predstavnika druge polufinalne večeri

22:20 Posljednji polufinalisti, peteročlani bend Voyager predstavili su australijsku pjesmu “Promise”.

22:15 Pretposljednja predstava druge polufinalne večeri, Moniku Linkytė iz Litve, koja se drugi put najteče na Eurosongu, predstavlja pjesmom “Stay”. Pjesma je utemeljena na lokalnom folkloru, sa stihovima “Čiūto Tūto” koji se često koriste u litavskim narodnim plesovima kao brojalice.

22:10 Albina Kelmendi predstavlja Albaniju pjesmom “Duje”. Odrastala je u kući profesionalnih glazbenika, a članovi obitelji su joj se pridružili i na pozornici. Njihova pjesma govori o ulozi ljubavi u obitelji te svladavanju životnih izazova.

22:05 sati Austrijske predstave Teya i Salena izvedbom pjesme “Who The Hell Is Edgar?” užarile su atmosferu u publici.

22:00 sata Nakon kraće pauze uslijedili su predstavnici San Marina, Piqued Jack, alt-rock benda iz malog toskanskog sela, koji su se predstavili pjesmom “Like An Animal”.

21:55 sati Iru, predstavnica Gruzije predstavila se pjesmom “Echo”. Inače, Ira je odnijela pobjedu na dječjoj Euroviziji 2011. godine sa svojim bendom Candy.

21:50 sati Iz susjedne Slovenije na pozornicu je stigao bend Joker Out, koji čine Bojan, Jure, Kris, Jan i Nace te jedan od najuspješnijih slovenskih grupa, a izvode pjesmu “Carpe Diem”.

21:45 sati U tijeku je nastup atraktivne Blanke, koja predstavlja poljsku pjesmu “Solo”.

21:40 sati Svoju priliku za osvajanje publike dobio je 16-godišnji Victor Vernicos, najmlađi grčki izvođač koji je dosad predstavljao svoju zemlju na Eurosongu. Predstavio s pjesmom “What They Say”.

21:35 Na pozornicu je došla Dilja, predstava Islanda, koja se na tamošnjoj sceni pojavila tek početkom ove godine, a zemlju predstavlja pjesmom “Power”. Večera ispunjava svoj san. Naime, oduvijek joj je želja predstavljati svoju zemlju na Eurosongu.

21:30 sati Andrew Lambrou predstavlja Cipar pjesmu “Break A Broken Heart”. Inače, zbog velikog broja pratitelja na društvenim mrežama ranije se spominjao kao jedan od favorita za ulazak u finale.

21:25 Belgijski pjevač Gustaph predstavio je svoju zemlju pjesmom “Because Of You”.

21:20 Nakon Amernije Teodor Andrej, rumunjski predstavnik osebujnog rockerskog vokala izveo je pjesmu “DGT (Off And On)”, a potom je pozornicu preuzeo estonsku predstavu Alika s pjesmom “Bridges”.

21:15 Iz Armenije na pozornicu Eurosonga stigla je Brunette koja je izvela pjesmu “Future Lover”.

21:10 Danski predstavnik Reiley otvorio je polufinalnu večer izvedbom pjesme “Breaking My Heart”.

U prvoj polufinalnoj emisiji u finale Eurosonge prošli su predstavnici Hrvatske, Moldavije, Švicarske, Finske, Češke, Izraela, Portugala, Švedske, Srbije i Norveške, a ono će biti održano u subotu, 13. svibnja.

Ove godine domaćinstvo je preuzela Velika Britanija, jer to zbog rata nije mogla učiniti Ukrajina, prošlogodišnja pobjednica. “Ujedinjeni u glazbi” slogan je ovogodišnjeg Eurosonga koji demonstrira partnerstvo između Velike Britanije i Ukrajine te grada Liverpoola, domaćina natjecanja.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr