FOTO Katastrofa u Čačincima, vrtić i klub potopljeni: Kaotično je, tek treba vidjeti svu štetu

KREĆU U SANACIJU

Foto: Ravnateljstvo Civilne Zaštite, NK Mladost Čačinci

U nevremenu u petak popodne poplavljeni su vrtić i NK Mladost u Čačincima jer propust ispod pruge nije mogao progutati svu vodu. Djecu će vjerojatno privremeno premjestiti u prostor osnovne škole

Snažno nevrijeme zahvatilo je u petak popodne Hrvatsku, diljem zemlje padala je tuča, a bilo je i brojnih poplavljenih područja. U Čačincima su nastradali vrtić i prostori nogometnog kluba Mladost. Voda se popela gotovo do stropa, a iako se veći dio vode povukao još kasno sinoć, tek u subotu ujutro krenuli su sa sanacijom.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme diljem Hrvatske

– Rano smo krenuli s obnovom, a očekujemo da ćemo uskoro iznijeti sav namještaj. Situacija je kaotična, podovi su potpuno uništeni, namještaj, gotovo sva oprema, kad se krenemo izvlačiti, vidjet ćemo kolika je šteta – rekao je za HTV-ov šef Alen Jurenac

Kako je poplavio vrtić, pitanje je gdje će s djecom od ponedjeljka.

Jurenac kaže da rade već na rješavanju toga i da će djecu vjerojatno premjestiti u osnovnu školu.

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

– Nastojat ćemo uz pomoć županije to riješiti i što prije vrtić staviti u funkciju – rekao je.

Uz vrtić su stradale i prostorije nogometnog kluba.

– U vrlo kratkom vremenu pala je obilna količina vode, propust ispod željezničke pruge je premali i nije mogao primiti toliku vodu i tako se napunio ovaj prostor – objasnio je Jurenac koji je pojasnio da su već ranije obavili razgovore s HŽ-om i pristupili proširenju propusta. , ali da se evo u međuvremenu dogodila ova nesreća.

– Imali smo nekoliko poplavljenih gospodarskih objekata i podruma, a štetu u poljoprivredi tek će se utvrditi – dodao je.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr