Kupujete prvi bicikl? Na ove stvari biste trebali pripaziti

DA KASNIJE NE POŽALITE

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Kupnja prvog bicikla može biti zabavno i uzbudljivo iskustvo, ali prvo dobro napravite ‘domaću zadaću’ i istražite što vam treba kako biste izbjegli razočaranje. Uz novi bicikl, nabavite i biciklističku opremu

Kupnja prvog bicikla može biti uzbudljiv, ali i zastrašujući zadatak. Uz toliko mnogo čimbenika koje treba uzeti u obzir, važno je odvojiti vrijeme za istraživanje i razumjeti što tražite od bicikla.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovo je osnovni vodič koji vam može pomoći da donesete informiranu odluku kada idete kupovati svoj prvi biciklauključujući čimbenike koje treba uzeti u obzir i zatvarače koje treba izbjeći.

Kada kupujete, važno je odabrati dobru marku.

Dobre robne marke proizvode bicikle koji zadovoljavaju sve kategorije biciklista i imaju dobru reputaciju zbog kvalitete, prikladnosti i završne obrade. Iako takvi bicikli mogu koštati znatno više, oni su podržani jamstvom, čime se osigurava da je bicikl pokriven u slučaju bilo kakvih nedostataka u proizvodnji. Dobra oznaka može označavati kvalitetan bicikl, ali budite spremni platiti više za ovu razinu sigurnosti.

Vaša odluka o kupnji također će uvelike ovisiti o vama proračun i željenoj razini performansi.

Rijetkost je naići na jeftine i dobre bicikle. Kao pravilo, dobri bicikli izrađeni su prema višim standardima i koriste kvalitetnije materijale kako bi podnijeli svakodnevnu upotrebu i manevriranje.

Foto: DREAMSTIME

Cijene također određuju materijale koji se koriste u proizvodnji. Većina osnovnih modela izrađena je od čelika ili aluminija kako bi cijena bila nadohvat ruke. Međutim, bicikli visokih performansi izrađeni od kompozitnih materijala poput karbonskih vlakana namijenjeni su natjecateljskim biciklistima i mogu biti znatno skuplji.

Postoji mnogo izbora kada je u pitanju odabir bicikla i vrste koja odgovara vašem željenom stilu.

Odlazak u trgovinu pomoći će vam da suzite izbor. Pristojan prodavač preporučuje vam bicikl koji vam najviše odgovara na temelju visine, težine i upotrebe. Proučavajući specifikacije, znate da ćete je napraviti za kratka putovanja slobodno vrijemeza putovanje na posao ili pak natjecanja.

Životni stil i trendovi kupnje pomaknuli su se s odlaskom u trgovinu na klik i plaćanje onoga što vidite na zaslonu računala ili mobilnog uređaja.

Kupnja putem interneta također može biti rizična.

Foto: DREAMSTIME

Jedan od načina da izbjegnete postati žrtva online prijevare je provjeriti reputaciju prodavača i recenzije trgovine. Platforme za online kupnju postaju popularne, ali budite oprezni s ponudama koje zvuče predobro da bi bile istinite. Neke će internetske trgovine ponuditi povrat novca ili zamijeniti ako ste kupili proizvod koji ne ispunjava vaše minimalne zahtjeve, ali prvo provjerite postoje li troškovi za povrat robe.

Na kraju, kupnja prvog bicikla može biti zabavna i uzbudljiva, ali prvo dobro napravite domaće iskustvo zadaću kako biste shvatili što tražite i izbjegli razočaranje.

Uz novi bicikl, sljedeća je nabavka osnovne biciklističke opreme kao što su kaciga, rukavice za vožnju, boca za vodu, pumpa za gume, svjetla i biciklistička odjeća. Postoje mnoge online recenzije koje mogu pomoći u tome. Također, razmislite o pridruživanju biciklističkoj zajednici kako biste maksimalno iskoristili svoje iskustvo vožnje, donosi Zvijezda.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr