'VELIKA BANKA ŽELI DA ON NESTANE!' Ne nasjedajte, varaju Hrvate i koriste Milanovića: Širi se sramotna prijevara

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Autor: Daniel Radman

“Hrvati sada zarađuju milijune kuna od kuće tijekom pandemije koronavirusa, a sve zahvaljujući predsjedniku Milanoviću. Velika banka želi da on nestane!”

Navedeni naslov ovih dana iznenadio je mnoge Hrvate koji su neobavezno surfali internetom, a oni s malo više vjere u ljude možda su i kliknuli u nadi da će zaraditi svoj prvi milijun.

“Blagi Bože, šta je ovo? Dno dna”, upozorio nas je čitatelj, zgranut činjenicom da lažne reklame koriste instituciju predsjednika. Do sad su uglavnom korištene estradne zvijezde ili pak sportaši, najpoznatiji je slučaj Nine Badrić.

Na lažnom presliku spomenutog zaslona vide se logotipi RTL televizije, Nove TV i N1, kao i onaj javnog servisa, točnije HRT-a 4. Koristi se i lik Anke Bilić Keserović kao voditeljice koja objavljuje lažni N1 intervju s Milanovićem.

“Bezbrojni Hrvati već ubiru milijarde iz svojih domova koristeći ovu ‘rupu’ kako bi se obogatili, no je li to legalno”, pitaju se lažni oglašivači u pseudooglasu.

Ne, nije ova jedina reklama. S druge strane pozivaju građane na investiciju, odnosno prikazuju Milanovića koji poziva na ulaganje. I to vraški dobro ulaganje: “Kako investirati 1700 kuna, možete generirati 47.000, stoji u oglasu s Milanovićevim likom”.

Nina Badrić je ovaj problem pokušala riješiti sudskim putem, a svoje fanove lijepo je upozorila putem društvenih mreža.

“Molim vas da ne kupujete ove navodne tablete za mršavljenje. Ne nasjedajte na ove lažne oglase i ne kupujte ove lažne proizvode koje pojedinci koriste kako bi se obogatili u ovako teškoj situaciji za sve nas. Moji odvjetnici su se upoznali s cijelom pričom i već rade svoj posao”, pojasnila je.

Sad je Milanović na redu…

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr