'OVO JE DISKRIMINACIJA' Željka Markić požalila se na Tomaševića i Mozema!: 'Ne da nam postaviti zastave'

Foto: / CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Hrvatska Željka Markić upozorila je da nepostavljanjem zastava u gradu i odbijanjem prikazivanja loga Hoda za život na zagrebačkim fontanama Možemo diskriminirati velik broj građana Zagreba zato što se ne slaže s njihovim stavovima.

Ova je istaknuta predstavnica hodača za život u petak zavapila kako je Hod za život i ove i prošle godine pravovremeno i prema propisanoj proceduri zatražio postavljanje svojih zastava u Zagrebu.

Samo Tomaševiću smeta?

Navela je da je gradonačelnik Tomislav Tomašević prošle godine “samovoljno unatrag promijenio već izdanu suglasnost”, kakvu su dobili prije nego što je on došao na vlast, dok ove godine dosad nisu dobili odgovor na zahtjev.

Prikaz loga na fontanama prošle je godine Tomašević zabranio, a ove godine odbio.

“Svi mi koji se zalažemo za pravo na život nemamo pravo pristupa istim procedurama i pravima kao i drugi gađani i druge građanske manifestacije. Zbog svega navedenog, prošle godine podnijeli smo tužbu protiv sadašnje zagrebačke vlasti”, istaknula je Markić.

Dodala je Markić kako je Hod za život, obitelj i Hrvatsku rastući pokret koji se održava u više hrvatskih gradova te kako ni jedna druga gradska vlast nije Hod za život izložila diskriminatornim postupcima kao Tomašević i Možemo.

Udarila i Kekin

“Nažalost, Tomašević bira biti gradonačelnik samo nekih, a ne svih Zagrepčana”, ocijenila je Markić.

Markić kaže kako se Hod za život zalaže za pravo svakog čovjeka na život od početka do prirodne smrti te da je saborska zastupnica Možemo Ivana Kekin iznijela neistinu da je pobačaj ljudsko pravo.

“Pobačaj nije ni ljudsko pravo niti je zdravstvena skrb za žene”, poručila je Markić. Tvrdi i da znanost potvrđuje da život započinje počećem.

Podsjetimo, Kekin je u jučerašnjem priopćenju u Saboru rekao da je Grad Zagreb jasno poručio da “ne može i neće podržati okupljanja koja, omotana u roze i plave balone, imaju za cilj ukidanje osnovnih ljudskih prava, prava žena, prava manjina”.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr