Vrhovni sud odbacio žalbu Hrvoja Šipeka: Dražen Jelenić vratio se na posao zamjenika u DORH

OSLOBODILI GA ODGOVORNOSTI

Foto: Boris Šćitar/Večernji list/Pixsell

Vrhovni sud je odbacio žalbu glavne državne odvjetnice protiv odluke DOV-a kojom je Dražen Jelenić oslobodio stegovne odgovornosti za stegovno djelo koje mu se stavljalo na teret.

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić vratio se prošlog tjedna na posao zamjenika glavne državne odvjetnice, javlja Večernji list. Državno odvjetničko vijeće (DOV) oslobodilo ga je stegovne odgovornosti zbog članstva u masonskoj organizaciji.

Naime, Vrhovni sud je odbacio žalbu glavne državne odvjetnice protiv odluke DOV-a kojom je Dražen Jelenić oslobodio stegovne odgovornosti za stegovno djelo koje mu se stavljalo na teret.

– Stegovno vijeće ovog suda ponovno je zauzelo pravno shvaćanje da prema odredbama Zakona o državnoodvjetničkom vijeću, kao posebnom zakonu u odnosu na Zakon o kaznenom postupku, nije dopuštena žalba glavne državne odvjetnice.protiv odluke vijeća kojom je zamjenik državnog odvjetnika oslobođen stegovne odgovornosti, jer taj Zakon to ne propisuje – navodi Vrhovni sud.

Jelenić se na posao vratio prošli tjedan, a njegova odvjetnica Vesna Alaburić ranije je upozoravala kako se Zlata Hrvoj-Šipek žalila na odluku DOV-a na koju se sada očitao Vrhovni sud.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr