José Mourinho ušao je u šesto europsko finale, u svakom od prethodnih pet osvojio je titulu

Kada je José Mourinho prije nešto više od dvije godine stigao na Olimpico, dobar dio nogometnih zaljubljenika taj je potez dočekao pomalo is podsmijehom. Nakon godina i godina koje je proveo vodeći ponajbolje europske klubove, činilo se kako je njegovo preuzimanje Obod korak unazad u njegovoj trofejnoj karijeri.

Ne, izgleda da je to bio odličan potez, za obje uključene strane, o čemu dovoljno govore rezultati u europskim natjecanjima. Lani je, sjetimo se, trijumfalno završio nastup u premijernoj sezoni Konferencijske lige, slaveći u finalu s Feyenoord (1-0), ai ovog će proljeća Giallorossi biti u bitci za novi trofej.

S ukupnih 1-0 izbačen je Bayer u polufinalu, što znači da je Mourinho upao u svoje već šesto finale u trenerskoj karijeri. Romini navijači praktički već mogu početi sa slavljem, jer The Special One još nije poražen u europskim finalima, osvojio je titulu u svakom od pet prethodnih.

Jose Mourinho šest puta u europskim finalima…#UEL pic.twitter.com/BsHf9O2BRS

— Nogomet na BT Sportu (@btsportfootball) 18. svibnja 2023

Zanimljivo, samo je u onom prvom, s Po luci u Kupu UEFA-e 2003. protiv keltski, njegova momčad primila pogodak, tada je bilo 3-2. S istim sastavom iduće je sezone pokorio i Ligu prvaka, vrhunac je bio protiv časna sestra (3-0). Na idući europski trofej čekao je do 2010., kada je njegov Između u LP s 2-0 rutinski riješio Bayerna istim je rezultatom Manchester Ujedinjen 2017. svladao Ajax u europskoj ligi.

Drugo je to, dakle, finale za Romu u protekle dvije sezone, koliko ih je ovaj klub imao iu čitavoj svojoj povijesti prije Mourinhovog dolaska. Jedini problem u cijeloj ovoj priči jest suparnik u tom finalu u Budimpešti, Sevilla također je prestala u europskim finalima, sa šest naslova u Europskoj ligi u isto toliko završnih utakmica…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr