POBIJEDIO JE RAK IS DVA GOLA SLAVNI KLUB VODI PREMA TITULI: Još prije 10 mjeseci bio je u bolnici, a sada ispisuje povijest

Instagram

Autor: Ivan Lukač

Pred nama je posljednji vikend u Bundesligi koji će se odlučiti o prvaku Njemačke. Bayern gostuje u Kölnu i samo pobjeda i eventualni kiks Dortmunde koji igra kod kuće pred svojim navijačima protiv Mainza može donijeti naslov.

Dva pogotka u vrlo bitnoj pobjedi Borussije zabio je napadač Sebastien Haller. Njegova priča gotovo je dostojna najboljih filmskih scenarija, a kruna bi mogla doći baš ovaj vikend.

Propustio je većinu sezone jer mu je sredinom prošle godine dijagnosticiran rak testisa, išao je na operaciju, a onda je prošao i kemoterapiju. Vratio se i postao ono zbog čega je i doveden, a to je da zabija važne glave.

Velika pobjeda

Šest mjeseci je trajala njegova borba sa zloćudnom bolesti, ali iz nje je izišao kao pobjednik. Prošlog ljeta stigao je za 35 milijuna eura odštete iz Ajaxe, i to kao zamjena za Erlinga Haalanda, koji je preselio u Manchester City.

Prvi put je eksplodirao igrajući za Eintracht Frankfurt, za koji je u dvije sezone zabio 33 gola. U ljeto 2017. Niko Kovač je upravi Eintrachta nagovorio da za Hallera plati Utrechtu 7 milijuna eura štete, a napadač mu se odužio tako što je osvajanju njemačkog kupa pridonio s četiri gola u pet utakmica.

Dvanaest dana nakon što je potpisao za Borussiju Dortmund, dijagnosticiran mu je rak testisa. Bilo je to u srpnju prošle godine. Uslijedila je operacija, pa kemoterapija i povratak u staru formu. Koji se očito vratio i koji bi Dortmundu mogao donijeti prvi naslov nakon 11 godina.

Autor:Ivan Lukač

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr