SNIMILJENI RAZGOVORI MOĆNIKA U BiH! Velikog igrača odmah je odvela policija: Spominju se detalji podjele plijena

Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Katru Abdulah Skaka uhićen je u utorak u Sarajevu pod sumnjom za zloporabu položaja i vlasti u razdoblju u kojem je obnašao dužnost. sarajevskog gradonačelnikapotvrdila je tijekom dana lokalna policija.

Nakon što su u jutarnjim satima istražitelji pretražili njegovu obiteljsku kuću u Sarajevu, on je odveden u pritvor po nalogu tužiteljstva Sarajevske županije, koje protiv njega vodi istragu.

Prema dostupnim informacijama, tužiteljstvo ga tereti za zloporabu položaja i vlasti, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službenih isprava te davanje i primanje dara i drugih oblika koristi. Na sve to sigurno ne gledaju lijepo u njegovoj Stranci demokratske akcije (SDA), pa Bakir Izetbegović sigurno ima razloga za nove glavobolje.

Gradonačelnik zahvaljujući korupciji?

Za gradonačelnika Sarajeva, Abdulah Skaka je izabran za predstavnika Stranka demokratske akcije (SDA) nakon lokalnih izbora provedenih 2018. Izabran je tijesnom većinom u Gradskom vijeću, a naknadno se ispostavilo kako je na tu dužnost dospio zahvaljujući političkoj korupciji.

Naime, u jednom od snimljenih telefonskih razgovora, čiji su sadržaj objavili lokalni mediji, bivši predsjednik kadrovske komisije SDA Asim Sarajlić ustvrdio da je Skakin izbor namjestio bivši ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagićkoji je kao protuuslugu za glas jednog vijećnika, njegovu ocu osigurao poslovni prostor.

Padaju maske

Međutim, u procesu koji se vodio pred Općinskim sudom u Sarajevu, Sarajlić je oslobođen uz obrazloženje da je telefonski razgovor nezakonito snimljen, dok Mehmedagić nije obuhvaćen optužnicom.

Nakon što mu je istekao gradonačelnički mandat, SDA je Skaku nagradila poziciju veleposlanika.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca u Sarajevu je, također zbog korupcije, uhićen i veleposlanik BiH u Maleziji Senaid Memićkojeg je također postavila SDA.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr