Policija o narko lancu: Uhićeno je nekoliko ljudi, pretražujemo im domove i druge prostorije…

PROVODE KRIM ISTRAGU

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL, ilustracija

Uhićenja i pretraživanja odvijaju se u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj

Policija je jutros uhitila nekoliko ljudi nad kojima se trenutno provodi kriminalističko istraživanje zbog razbijanja zločinačkog udruženja iz domene kriminaliteta droge.

Realizacija kriminalističkog istraživanja međunarodnog karaktera započela je danas u jutarnjim satima na području nekoliko država, među kojima je i Hrvatska, usmjerena je na razbijanje zločinačkih udruženja čije je djelovanje povezano s krijumčarenjem i trgovinom drogama.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostora na području Policijske uprave zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske i krapinsko-zagorske.

Istovremeno, uhićenja i pretraživanja odvijaju se u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Njemačkoj i Sloveniji, a postupanjem partnerske policije koordinira hrvatska policija iz stožera u Zagrebu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici će predati osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će se podnijeti kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćili su iz MUP-a.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr