Tebas: Ronaldu i Messiju su najviše vikali da su glupi i homoseksualci

PREDSJEDNIK španjolske LaLige Javier Tebas održao je posebnu konferenciju za medije, a tema je bila rasizam navijača. Vinicius Junior dobio je crveni karton koji je poništila Sudačka komisija jer VAR nisu vidjeli ključni trenutak u kojem ga je igrač Valencije uhvatio za vrata prije nego što ga je Realov Brazilac udario.

Uhićena su četiri navijača, Real je slučaj prijavio policiji i pokrenula je istragu. Javier Tebas pred novinarima je pokušao objasniti što se događa u španjolskoj ligi. Rekao je da je rasizam iznimka, a ne pravilo i da su veliki igrači uvijek žrtve uvrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vinicius je nasljednik Ronalda i Messija”

“Osobno mislim da će Vinicius jednog dana osvojiti Zlatnu loptu. Kad su me pitali koji će igrač nadomjestiti Cristiana Ronalda i Lionela Messija u španjolskoj ligi, rekao sam da je Vinicius taj. Borba protiv rasizma i diskriminacije počela je prije puno godina. Bilo je nekoliko većih slučajeva koji su završili na sudu.

Najbolji igrači uvijek su mete vrijeđanja. Vinicius je najbolji igrač lige i frustracije se traže na njemu. Animozitet je prisutan. Nije dobro pretpostaviti da provocira ostale. To nije tako. Ronalda i Messija stalno su vrijeđali, ali nisu provocirali. Rekli su im da su homoseksualci i glupi”, rekao je Tebas na konferenciji za novinare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više o temi