VELIKA DVOJBA ZA TALENTIRANOG HAJDUKOVCA: Morate izabrati između Hrvatske i rodne zemlje

Foto: Vojko Bašić / CROPIX

Autor: Ivan Lukač

Jedno od najvećih otkrića ovog proljeća što za Hajduk što za HNL je mladi desni bek Hajduka,Niko Sigur. Kanađanin s hrvatskim porijeklom odigrao je 8 utakmica ovog proljeća te pokazao potencijal.

Ali pred njim je sada teška odluka. Naravno mora odlučiti, Hrvatska ili Kanada. Mladi hajdukovac dobio je dva reprezentativna poziva. Rodne Kanade te zemlje njegovih predaka, Hrvatske.

Izbornik hrvatske U21 reprezentacijeDragan Skočićuvrstio ga je na popis za Europsko prvenstvo koje se igra u Rumunjskoj i Gruziji od 21. lipnja do 8. srpnja, a Sigura traže i prate i Kanađani.

Čeka se potvrda

Izbornik KanadeJohn Herdmanuputio mu je pretpoziv za Gold Cup, natjecanje koje se od 24. lipnja do 16. srpnja igra u SAD-u i Kanadi. Treba naglasiti da je to poziv A vrste.

“Hrvat sam iz Kanade, volim sve hrvatsko, a idol mi jeLuka Modrić. Ne samo kao igrač, nego kao osoba, vođa, lider… Ima sjajne tehničke i liderske mogućnosti. Modrić je Hrvat, ja sam Hrvat i to je normalno” rekao je nedavno.

Ako odabere Kanadu to znači da neće imati pravo igrati za Flamese. Ne, ako ipak odluči prihvatiti Skočićev poziv, to znači da još uvijek nije izabrao reprezentaciju u seniorskom nogometu.

Autor:Ivan Lukač

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr