Trener Splita: Zadar je prelomio utakmicu nakon što smo dobili tehničku. Moram se raspitati…

SUBOTIĆU NIJE JASNO

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Zadar je zasluženo slavio, bili su bolji, prelomili su utakmicu nakon jedne situacije na centru, kad smo dobili tehničku pogrešku. Ne znam zašto nam suci nisu dali “challenge” u toj situaciji, rekao je strateg Splita

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja za košarkaškog prvaka HrvatskeZadarje na Gripama svladao domaći Podjela 85-76 i preuzeo prednost domaćeg parketa. Druga utakmica u seriji na tri pobjede igrat će se u četvrtak, također na Gripama, nakon čega će se dalmatinsko finale prvaka Hrvatske sela na Višnjiku.

– Odigrali smo hrabru, čvrstu utakmicu, izgledali smo bolje kao momčad. Zasmetalo mi je što je Split stigao naših osam koševa prednosti. Kad nešto tako daš domaćoj momčadi, oni se u pravilu razmašu. Nasreću, nije nam se obilo o glavu ovoga puta. Mi smo igru ​​bazirali na unutarnjoj igri i na vanjskim pasevima kojima smo otvarali šuteve. Mislim da smo igrali pametno, kao što sam rekao prije utakmice, ključno je bilo što smo im zatvorili ofenzivni skok. Hvala publici koja nas je pozdravila, idemo se veseliti, naspavati se i napraviti pripremu za iduću utakmicu u četvrtak – zadovoljan je bio trener Zadra Danijel Jusup nakon utakmice.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Trener Splita: Zadar je zasluženo pobijedio

Srđan Subotić, trener Splita, odlučio se da je Zadar bio bolja momčad i zasluženo pobijedio.

– Zadar je zasluženo slavio, bili su bolji, prelomili su utakmicu nakon jedne situacije na centru, kada smo dobili tehničku grešku. Ne znam zašto nam suci nisu dali “challenge” u toj situaciji, moram pitati… Pucali smo previše trica koje nisu bile dobre, to je jedan od ključnih detalja igre. Što promijeniti za četvrtak? Dali smo im previše slobodnih bacanja i previše smo loše šutirali. Moramo promijeniti. Što se tiče atmosfere, bila je odlična za obojicu – rekao je Subotić.

Dario Drežnjak bio je jedan od nositelja pobjede Zadre sa 16 poena.

– Imali smo dosta pogrešaka, Split se uspio vratiti u igru, ali na kraju smo mi ipak slavili. Napravili smo “break” koji će nam dosta značiti, idemo pokušati popraviti pogreške iz ove utakmice i zadržati dobru igru. Presudila je naša čvrsta obrana, to je bio ključ ove pobjede.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Roko Leni Ukić nije zabrinut za Split, iako je propustio priliku povesti u seriji pred domaćom javnošću.

– Zadar je bio bolji. Rekao sam da prva utakmica nije ključna, imamo dovoljno snage i kvalitete da se vratimo u seriju. Svaka utakmica je ključna, nema velike kalkulacije, i kad se gubi i kad se pobjeđuje, svaka utakmica je priča za sebe. Prelomili su utakmicu u pravom trenutku i poveli. Znamo da će svaka utakmica s njima biti teška, na nama je da budemo još bolji i pokušamo seriju okrenuti u svoju korist.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr