Romantične seks poze u kojima ćete s partnerom biti bliže nego ikad

Romantični seksualni položaji pomažu vam u postizanju veće povezanosti i uzbuđenja

Ako ste u dugoj vezi, onda zasigurno i sami znate da nije neuobičajeno izgubiti onu početnu iskru koju ste imali tijekom faze ‘medenog mjeseca’. Nakon nekog vremena možda ćete morati uložiti još malo truda kako biste održali tu romantičnu iskru, posebno u spavaćoj sobi. Srećom, romantiku možete oživjeti jednostavnim isprobavanjem različitih seksualnih položaja koji pružaju dovoljno mogućnosti za dodatno ljubljenje, dodirivanje, šaputanje i kontakt očima, piše Žensko zdravlje.

Lotos:To je romantična seks poza u kojoj oboje sjedite prekriženih nogu okrenuti jedan prema drugom, a jedna je druga osoba u krilu. Seksualna stručnjakinja Carol Queen tvrdi da ova poza omogućuje kontakt očima i ljubavni razgovor.

VEZANI ČLANCI:

Žlica:U ovoj poziciji partneri leže rame uz rame, a jedna je osoba leđima okrenuta prema drugoj. Stručnjakinja tvrdi da je ovo položaj koji je opuštajući i lijep, jer u osnovi uključuje jedan veliki zagrljaj straga. Poza rukama omogućuje slobodno lutanje, milovanje, dodirivanje i masiranje partnera, a sjajan je i za upijanje mirisa njegove/njezine kože, kose i vrata.

Misionarska poza:Možda će mnogima ta poza biti dosadna, no ona ne može biti zaista romantična te odjednom omogućiti pristup više erogenih zona. S jednom osobom na dnu, a drugom na vrhu, omogućeno vam je gledanje u oči. Možete gledati izraze lica svog partnera i vidjeti kako se vaše tijelo povezuje s njihovim. Poza omogućuje i ljubljenje tijekom penetracije ili držanja za ruke i stimuliranje više mjesta na tijelu.

Ležaljka:Jedan će partner sjediti na podu ili krevetu, leđima naslonjen na zid ili uzglavlje, raširenih nogu. Drugi će sjediti na njemu, okrenut mu leđima. Stručnjakinja objašnjava da je ova poza odlična za one kojima je kontakt očima tijekom seksa malo neugodan, a ipak želi bliskost s partnerom.

Leptir: Ovaj položaj je posebno dobar ako vi ili vaš partner imate ograničen raspon pokreta. U leptir položaju partner leži na leđima s ograničenim opsegom pokreta. Njihove noge bit će preko ramena osobe na vrhu, koja ima veći raspon pokreta i može pomoći voditi osobu na dnu da pronađe savršen položaj za vas oboje.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak…

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, odaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u nekoliko bržih koraka.

Više o temi