Djeca u Strožancu ni u četvrtak neće na nastavu, roditelji održali sastanak: “Imamo pravo zaštititi svoju djecu”

U školi Strožanac kod Splita jedan razred ni u srijedu ujutro nije bio na nastavi. Roditelji, naime, prosvjeduju zbog otkaza razrednici Zrinki Perković Dodig. Smatraju da propuste radi ravnateljice škole Žane Prižmić te kažu da ona štiti dječaka koji im ugrožava djecu.

GalerijaSofija Preljvukić, reporterka Nove TV Škola u Strožancu Vršnjačko nasilje, otkaz razrednici +0Žana Prižmić, ravnateljica osnovne škole Strožanac


Djeca su nedavno ispričala roditeljima da je došao u školu s metalnom šipkom. U sve je uključena i policija. Ravnateljica smatra da roditelji pretjeruju, da dječak nije kriv i da se sve politizira.

Održano je Vijeće roditelja, a što su zaključili, doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

“Bilo ih je dosta na sastanku, s kojeg su izašli uznemireni iz škole. Poručili su da ni sutra neće pustiti djecu na nastavu. Ističu da je otpuštena razrednica koja je, kažu, bila stručna i jako voljela djecu“, izvijestila je Preljvukić.

“Ono što se u ovoj školi događa osim toga je – Nasilničko ponašanje. Spominje se dječak iz petog razreda koji je išao u jedan pa u drugi peti razred. I jedni i drugi roditelji ističu kako su imali problema jer je taj dječak bio fizički i na drugi način agresivan prema njihovoj djeci“, dodala je.

“Ravnateljica tvrdi da je sve to puko pretjerivanje, da je dječak zapravo dobar, da ima određenih zdravstvenih poteškoća i asistenta u nastavi te da treba imati razumijevanja za njega i pomoći mu. S druge strane, roditelji kažu da samo žele i imaju pravo zaštititi svoju djecu te da ih sutra neće pustiti na nastavu”, zaključio je Preljvukić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr