Jezive priče nezadovoljnih klijentica jednog estetskog kirurga: “Zatvorilo mi se oko, natekle usne. Rekao je da mi ništa neće biti ako dva, tri sata krvarim”

Jedna od njih ima otvorenu ranu već mjesecima, on ju je, govori, uvjeravao kako je sve u redu. A ona je završila na hitnoj hospitalizaciji. Druga već tri godine muku muči s ranama na ožiljku preko cijelog trbuha. Oni koji su ga ranije prijavljivali, sada su bili prisiljeni podnijeti nove prijave za krivotvorenje isprave.

A uz jedan DORH-u i Liječničkoj komoripodnesena je i prijava za zlouporabu položaja i vlasti – jer je prije nekoliko godina reklamirao operacije povećanja grudi na stranici za popuste, a obavljao ih je – u javnoj bolnici, čiji je tada bio zaposlenik.

Emisija Provjereno snimala ih je kroz 2021. Na desetke pacijenata estetskog kirurga koji se požalio da mu je ostavio velike doživotne ožiljke od operacije. Neki su tražili hijaluron, a dobili su tvrdi tekući silikon koji nije na popisu dopuštenih medicinskih proizvoda.

“Morala sam otići kod psihijatra, jer s tim ožiljcima moram živjeti”, ispričala je žena za Provjereno, 3. lipnja 2021.

“Nisam pristala da mi se stavi silikon, ja sam htjela hijaluron, on me je obmanuo”, ispričala je druga žrtva za Provjereno 24.06.2021.

Prijavile su ga Liječničkoj komori, DORH-u.

“Od zadnjeg priloga koliko znam na DORH-u je pokrenut postupak i koliko znam on je trenutno u tijeku”, rekla jeMatea Rogić.

Još jedna žena ima otvorenu ranu od veljače ove godine. Tada je otišla na estetski zahvat, takozvani mini lifting lica. I sve to u lokalnoj anesteziji: “Zato što je doktor rekao da je to najbolje i jednostavno je rekao da je razlog zašto drugi liječnici i specijalisti i kirurzi ne rade operaciju u lokalnoj anesteziji, mini lice u lokalnoj anesteziji, zato što oni ne rade nemam mu*a” .

Otpuštena je kući, provela bolnu noć, no onda joj je lijeva strana počela oticati do te mjere da je imala osjećaj da će zavoj eksplodirati. Liječniku je javljala promjene iz sata u sat.

Zatvorilo mi se oko, natekle usne, sva lijeva strana, desna strana je bila potpuno u redu. Na to je on odgovorio da ću naticati i da mi ništa neće biti ako dva, tri sata krvarim. Tako je napisao u porukama”, ispričala je.

Stvar se smirila iako nije mogla otvoriti usta, jesti, govoriti, niti je imala osjećaj da ide na bolje. Devet dana kasnije opet je prokrvarila. Liječnik ju je poslao u drugu polikliniku jer je bio na putu. Stvar opet sanirana, a ona sve nemoćnija odlazi iz Zagreba u grad u kojem živi.

“Nisam mogla stajati na nogama, imala sam vrtoglavice, povraćala sam, bilo mi je slabo. Noću nisam mogla spavati, javljala sam se doktoru na što nije ništa odgovarao već je rekao da je rana sasvim dobro”, ispričala je druga žena koja se podvrgnula mini lifting lica.

Stanje joj je bilo govori sve gore i gore. Suprug ju je odvezao obiteljskoj liječnici, a ona je putnicom šalje na hitnu!

“Dežuran doktor je isti tren kad me je pogledao rekao gospođo da morate hitno na odjel i tako sam završila tjedan dana u bolnici na intravenoznoj terapiji jer sam imala infekciju celulitisa, poslije celulitisa dolazi sepsa”, ispričala je.

Otpustom iz bolnice doživljava totalni šok. Zove i šalje poruke osobi koja se predstavlja kao njegova medicinska sestra: “Rekla mi je da se izvolim nacrtati u Zagrebu da prestanem obilaziti kojekakve specijaliste kao što do sada obilazim. Čak je poslala i 5. travnja istu takvu poruku i da im stvaram probleme svojim obilaskom kojekakvih specijalista”.

A ona je s punim pravom samo tražila tuđu pomoć i tuđe mišljenje – jer od njegovih je završila hospitalizirana, tvrdi.

Podnijela je kaznenu prijavu DORH-u, Ministarstvu zdravstva, povjerenstvima županijskim i gradskim za zaštitu prava pacijenata pa čak i pučkoj pravobraniteljici. Prijavila ga je i Liječničkoj komori.

Do prozvane kirurgije emisije Provjereno pokušao je doći u nekoliko navrata, ali neuspješno. O njemu su već bila dva članka.

Ni tada nisu uspjeli doći do njega. U lipnju 2021. je rekao da dođu na Pag i da će stati pred kameru, a onda nam na tom istom Pagu rekao kako ipak ne bi.

Rekao sam kako su pitanja provokativna, kako ne želite odgovarati na njih i kako nam treba pravdati nikome.

I njega je Liječničkoj komori prijavila Matea s početka priče. Tražila je hijaluronsku kiselinu koja se razgrađuje kako bi napunila usne, a dobila je nešto drugo. I sve to nije bilo dogovoreno u ordinaciji, već u kozmetičkom salonu!

Kada se situacija zakomplicirala, potražila je drugo mišljenje.

“Na pregledu mi je doktor ustanovio da je najvjerojatnije aplicirana supstanca koja je zabranjena”, rekla je Matea za Provjereno 3. lipnja 2021.

Također je dodala: “Nakon toga, ja sam ga na njegovoj Facebook stranici pitala za naziv trajnog filera. Moj komentar je obrisan i nakon par minuta sam dobila p

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr