Dvojac se sam predao: Nakon više od mjeseca i pola dana bijega, muškarci koje policija traži zbog ranjavanja u Splitu predali su se u zatvor na Bilicama.

Dvojica od četvorice bjegunaca traženih zbog ranjavanja Josipa Čubelića (36) u Splitu predali su se policije u Splitu nakon više od mjesec i pol bijega. Jerko Radić (44) i Ante Varnica (42) došli su, naime, izravno u zatvor na Bilicama, budući da im je otprije bio određen istražni zatvor dok su bili u bijegu. Osumnjičeni su za sudjelovanje u pokušaju ubojstva početkom travnja na splitskim Skalicama.

“Protiv njih je ranije nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju dana 11. travnja 2023. godine na području Splita i određen im je istražni zatvor“, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

U istražnom zatvoru nalazi se treći osumnjičenik Alen Radić (21), dok se za posljednjeg osumnjičenika, Nenadom Petrakom još uvijek traga.

Podsjetimo, Josip Čubelić propucan je 11. travnja u 15:50 ispred ambulante. Istu večer policija je pokrenula potragu te objavila fotografije četvorice osumnjičenika. Prvi se, nakon dva dana, predao Alen Radić koji je priznao da je on pucao. Prijavljen je za umiješanost u pokušaj ubojstva, ali i za prodaju opojne droge jer je prilikom pretrage njegove kuće u Solinu nađeno 75 grama marihuane te manja količina kokaina i hašiša.

Za svu četvoricu određen je istražni zatvor jer su u to vrijeme trojica bila u bijegu, pa je postojala bojazan od mogućnosti utjecaja na svjedoke ili novog napada na Čubelićakoji se nalazio na liječenju u KBC-u Split gdje je operiran odmah nakon ranjavanja i pušten na kućnu njegu.

Čubelić za vrijeme saslušanja nije želio otkriti tko ga je upucaoa policija sumnja da se radi o razračunavanju dviju sukobljenih skupina s obzirom na to da je Čubelić u trenutku napada nosio pancirku, prenosi Jutarnji.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr