Neraspadnuta nakon smrti, časna je svjetska senzacija! Sestre podijelile detalje: Sve što ima veze sa životom je netaknuto

foto: screenshot/youtube/ewtn

Autor: Vjera

Njezina baterijska svjetiljka bila je prigušena, kad je majka opatica Cecilia Snell prvi put provirila unutar napuknutog poklopca lijesa i ugledala ljudsko stopalo unutar crne čarape gdje bi se očekivalo da će se naći samo kost i prašina. Tada ništa nije rekla.

Umjesto toga, napravila je korak unatrag, pribrala se i nagnula se da još jednom pogleda, samo da bude sigurna. Zatim je vrisnula od sreće.

“Taj vrisak neću zaboraviti dok sam živa”, prisjetila se sestra Skolastika Radel, priorica, koja je bila među članovima benediktinki Marije, Kraljice apostola, koji su bili nazočnim iskopavanjem posmrtnih ostataka svoje utemeljiteljice sestre Wilhelmine Lancaster.

“Bio je to vrlo drugačiji vrisak od bilo kojeg drugog”, složila se opatica. “Bila je to čista radost. Vidim njezino stopalo!,” vrisnula je.

Ono što su sestre otkrile toga dana izazvalo je svjetsku senzaciju: Otprilike četiri godine nakon njezina pokopa u jednostavnom drvenom lijesu, nebalzamirano tijelo sestre Wilhelmine činilo se vrlo netaknuto.

U ekskluzivnom TV intervjuu za EWTN, dvije su sestre podijelile pojedinosti o svom izvanrednom otkriću — otkrivajući, između ostalog, da tijelo sestre Wilhelmine ne pokazuje ni mišićnu ukočenost poznatu kao rigor mortis — i razmišljale su o dubljem značaju drame koja se još uvijek odvija u njihovoj opatiji Naše Gospe od Efeza u ruralnom djelu Missourija a gdje tisuće ljudi dolazi obići tijelo njihove utemeljiteljice. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr