Novi život za psića Bena: Vlasnica ga je htjela ubiti, već je iskopala grob, a onda su ga spasili aktivisti

“Ušli smo u dvorište, do tada je došao i kolega Elvis. Znači to je box metar sa metar i pol možda. On je tu proveo svoj život. Dopustili su mu da živi u boli i patnji.”

Aktivisti za zaštitu prava životinja uzeli su jednogodišnjeg psa Bena iz dvorišta u Vrhovini. Dojavljeno im je da je starija vlasnica odlučila usmrtiti svog psa, a kada su ga uzeli, nije se bunila.

“Kaže ona meni, on je bio tako sladak kad je bio mali i onda je narastao i počeo ganjati kokoške i razbolio se i sad više nije sladak”, kaže Sanja Šaravanja iz Udruge Srce za šapice.

Već je pozvala posinku i planirali su ustrijeliti Bena iz lovačke puške. Aktivisti su stigli u zadnji čas, jer i da ga pištolj nije ubio, umro bi od gladi, parazita i bolesti.

“Ben je u dosta lošem stanju. U takvom stanju je i došao. Bio je nepovjerljiv. Vidimo da je dosta izgladnio. Sve kosti mu se vide. Što znači s vremenom bi uginuo”, ispričao je Slaven Karaicaveterinarski tehničar.

Osim puške, za Bena, mješanca Hrvatskog ovčara, iza kuće već je bio pripremljen i grob u koji bi ga zakopali.

“Ona je otkopala grob tamo gdje stoje lopate i ona je to pripremila za njega. Ja kažem njoj, za što je ovo, kaže ona – za njega. Ta scena tog groba pripremljenog mi je do sada najjezivije što sam vidjela”, rekla je Šaravanja .

Za ubijanje životinja bez razloga Hrvatski zakon propisuje kaznu do jedne godine zatvora, koja se u praksi u pravilu mijenja za uvjetnu kaznu.

Dobra vijest je da se Ben dobro oporavlja. Za njega se traži novi dom i novi vlasnik, no zakon također kaže da posvojenju stari vlasnik mora potpisati dokument kojim ga se odriče.

“Vidim da ako provedete par minuta s njime i zavoljet će vas. Vjerujem da bi on bio dobar pas za maženje i igru”, tvrdi Karaica.

“Ben je još uvijek uplašen ali mahat će on ponovo repom od sreće, samo mu je potreban topli dom i brižna ruka.”

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr