Sjednica Vlade: Na dnevnom redu prijedlog izmjene Zakona o socijalnoj skrbi i konačni prijedlog zakona o osobnoj asistenciji

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/MP

Održava se sjednica Vlade, na dnevnom redu je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj skrbi te konačni prijedlog zakona o osobnoj asistenciji.

Premijer Andrej Plenković imao je uvodno obraćanje na početku sjednice, osvrnuo se na sastanak s predstavnicima Hrvata iz Crne Gore te drugim aktivnostima.

Sastali smo se is ministrom u Vladi Srbije, Tomislavom Žigmanovom, razgovarali smo o položaju Hrvata u Srbiji, 23. lipnja je dan hrvatske manjine u Srbiji, otvorit će se Hrvatska kuća u Subotici, veselimo se dolasku na taj događaj”, rekao je Plenković, otkrivši da taj dan očito ide u Srbiju.

Zatim je govorio o dogovoru sa sindikatima.

“Da se osvrnemo na dogovor uoči GSV-a sa sindikatima u javnim i državnim službama, novi zakon o plaćama donijet će se ove godine, stupiti na snagu 1. siječnja. Predložili smo rješenje u dogovoru sa sindikatima da se plaća poveća za 100 eura za koeficijent do 1.100, za 80 eura s koeficijentom od 1,11 do 1.523 i za 60 eura za koeficijent do 1.867. Potpisat ćemo memorandum o razumijevanju koji će ostati trajnog karaktera, povećanja će se ugraditi u buduću plaću temeljem novog Zakona, ovaj zajednički dogovor visokog stupnja povjerenja je ulaganje u veće mjesto temeljem novog zakona. Ova rješenja primijenit će se na službenike i namještenike u pravosuđu”, rekao je Plenković.

“Ministarstvo financija izdalo je obveznicu od 1,5 milijardi eura, velik je interes institucionalnih investitora u iznosu od preko 6 milijardi, što pokazuje vjerodostojnost Hrvatske”, dodao je.

“Imali smo konferenciju koju je organizirala SOA, važnu u pogledu kibernetičke sigurnosti u pogledu napada na razne državne sustave. Bitno je da razina sigurnosti i zaštite bude na što boljoj razini. Ovih dana obavljeno je testiranje SRUK-a koji izvještava o sustavima, proteklo je uspješno, 80 poštanskih uređaja primilo je poruke, radi se na otklanjanju nedostataka”, izvijestio je Plenković.

O rušenju brane Nova Hakovka

“Napad je izazvao poplave, naša reakcija i osuda međunarodne zajednice bila je oštra, to je ekocid i kritična infrastruktura”, rekao je Plenković o rušenju brane u Ukrajini.

Autor:Dnevno.hr/MP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr