Šerbedžija snima film o Draženu Petroviću: Uloga mame Biserke pripala slavnoj glumici, nakon desetljeća pauze vraća se u hrvatski film

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/FP

U rujnu bi trebalo početi snimanje filma o legendarnom košarkaškom virtuozu, Draženu Petroviću. Redatelj filma je Danilo Šerbedžijasin legendarnog glumca Rade Šerbedžije, a projekt su inicirali Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber.

Košarkašku legendu u filmu će utjeloviti mladi Domagoj Nižić, rodom iz Ljubuškog. Zanimljivo je da je razlika u visini između Domagoja i Dražena samo jedan centimetar, a ni Domagoju sport nije stran budući da se bavio odbojkom.

Požrtvovnost i odricanje su prve asocijacije koje Nižić ima na Dražena: “Primjer je čovjeka za sve mlade ne samo sportaše, nego i ljude kako treba živjeti život i kako uz odricanje dolazi i velika odgovornost. Mislim da je on tu ljepotu ostavio svima nama. To je nasljeđe koje svi trebamo nastaviti živjeti generacijama.” Mladi glumac također ističe da će mu njegovo sportsko iskustvo dobro doći u ulozi.

Domagoj kaže kako postoji pritisak o igranju takve uloge, ali ističe da on velika čast imati tu priliku. “Nećemo se lagati, skinuti Draženove pokrete je nemoguće. S puno vjere, nade, ljubavi i požrtvovnosti rada pokušati primijeniti njegovu osobnost u svom poslu trenirajući, tako da se nadam da ću uspjeti u glumi dočarati Dražena”, kaže talentirani glumac.

Uloga Draženove majke Biserke pripala je još jednoj legendi hrvatske filmske scene, Zrinki Cvitešić. Posljednji put je u domaćem filmu Zrinka glumila 2012. godinea sigurni smo da njeni obožavatelji jedva čekaju ponovno je vidjeti na velikim ekranima.

Plan je da film svjetlo dana ugleda 22. studenog 2024. godine, točno na datum kada bi Dražen – da je živ – napunio 60 godina.

Autor:Dnevno.hr/FP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr