Pogledajte što je “susjed iz pakla” napravio na krovu zgrade, stanari očajni: “Drži tamo plinske boce, ispod curi voda, netko će nastradati”

Stanari zgrade u Prečkom njeguju dobrosusjedske odnose, pa su upravo zbog toga jednom od podstanara dopustili da preseli u kotlovnicu na krovu nakon što je prelaskom na toplanu izgubila funkciju.

Nitko nije očekivao da će se taj isti podstanar za kojeg kažu da je prije bio dobar susjed spreman pomoći, najednom naglo promijeniti.

Otkad je on zauzeo kotlovnicu, polako se počeo širiti.

“Nikome ne bi smetalo da je uzeo nekoliko kvadrata više od onih koji su ucrtanizapravo nikome ne bi smetalo njegovo ponašanje da nije prijetnja svima ostalima”, rekla je za DNEVNIK.hr jedna od stanarka Paljetkove 12.

Podstanar iz pakla, kako ga opisuju neki susjedi, zaposjeo je cijeli krov, zatvorio stubište kojim su ostali stanari mogli izaći na krov i počeo se ponašati kao da je samo njegov.

Najveći problem je što se u međuvremenu oštetio krov.

Dobronamjerni stanari zgrade čak ne žele ni insinuirati da je njihov susjed nemili za to kriv. Ipak, dok im god on brani izlaz na krov ne mogu ga popraviti, a stanarima zadnjeg kata voda curi u stan.

Ni nastambe koje je izgradio ne djeluju posebno sigurno.

“Na krovu su materijali koji jači vjetar može baciti na cestu. Moglo bi oštetiti automobil, ili još gore, ljude”, kaže nam jedna stanarka.

“Na krovu su i plinske boce koje drže na suncu, na otvorenom. Stvarno mi nije jasno što bi se trebalo dogoditi prije nego što netko reagira. Trebamo li čekati da netko strada”, pita se.

Jer svog susjeda su više puta prijavili. Institucije su prebacivale odgovornost, a kad su shvatili da treba im pomoć Državnog inspektorata poslali su im velik broj mailova. Naposljetku su i dobili svoj odgovor. Iz Inspektorata poručuju da nemaju dovoljno osoblja da se bave svakim takvim slučajem.

“Sa susjedom je nemoguće pričati. Komunikacija je neugodna i gruba, a oni koji bi trebali riješiti problem nas ignoriraju. U bespomoćnoj smo situaciji”; poručili su stanari za kraj.

I mi smo poslali upit inspektoratu, a objavit ćemo ga kad ga dobijemo.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr